Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν για τον αγωγό

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν για τον αγωγό
Τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα.


Ο αγωγός είχε συμφωνηθεί κατά το πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και θα κατασκευαστεί για να συνδέει τον σημερινό αγωγό ο οποίος σταματά στην Τουρκία με τα δυτικά Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο STAR, δήλωσε για τον ελληνικό αγωγό «στη Ρωσία είχαμε μία εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία. Και θεωρώ μίζερη την ανταπόκριση μέρους του ελληνικού τύπου που είπαν για «φιάσκο», για «άνθρακες ο θησαυρός».

Προέτρεξαν, αυτές οι δουλειές δεν κλείνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Συζητήσαμε για ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ που θα κάνει την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο αν υλοποιηθεί γιατί έχουμε ήδη τον αγωγό TAP».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι με τον αγωγό (τον Greek Stream) -που θα φτάσει στα ελληνο τουρκικά σύνορ θα έχουμε μετά τη δυνατότητα να περνά και μέσα από τη χώρα μας και να δίνει ενέργεια σε όλη την Ευρώπη. “Ενδιαφερθήκαμε και θέλουμε να συμφωνήσουμε σε αυτό”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ