Reuters: Η Αθήνα θέλει να αλλάξει τη συμφωνία για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Reuters: Η Αθήνα θέλει να αλλάξει τη συμφωνία για τα περιφερειακά αεροδρόμια
Η νέα ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να ζητεί μερίδιο στην κοινοπραξία, ενώ τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που είναι στη συμφωνία, θέλει να τα μειώσει στα επτά.

Η Ελλάδα επιχειρεί να πετύχει αλλαγή στους όρους συμφωνίας για την εκμίσθωση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, σε μια κοινή επιχείρηση με επικεφαλής τη γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η συμφωνία ύψους 1,2 δισ. ευρώ υπεγράφη το 2014, αλλά η νέα ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να θέλει μερίδιο στην κοινοπραξία, η οποία περιλαμβάνει επίσης τον ελληνικό ενεργειακό Όμιλο Κοπελούζου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, η Αθήνα θέλει επίσης να μειώσει σε επτά τον αριθμό των αεροδρομίων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία.

Η Fraport θα ήταν πρόθυμη να εξετάσει μια περιορισμένη κρατική συμμετοχή, αλλά μόνο στην περίπτωση που οι όροι συμφωνηθούν από όλες τις πλευρές, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας πως ο επικεφαλής της Fraport Στέφαν Σούλτε συναντήθηκε αυτή την εβδομάδα με Έλληνες αντιπροσώπους.

Η Fraport ανακοίνωσε πως είχε εποικοδομητικές συνομιλίες με αντιπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης για την πώληση, αλλά αρνήθηκε να κάνει γνωστές λεπτομέρειες. Προηγουμένως είχε δηλώσει πως αναμένει ότι η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2015 ή στις αρχές του 2016, ενώ στο προηγούμενο χρονοδιάγραμμα προβλεπόταν να έχει ολοκληρωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ