Στο επίκεντρο του σημερινού υπουργικού συμβουλίου το πολυνομοσχέδιο

Στο επίκεντρο του σημερινού υπουργικού συμβουλίου το πολυνομοσχέδιο
Στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάζει στις 5 το απόγευμα, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα τεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για να ξεκλειδώσει η συμφωνία με τους εταίρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβερνητική "φαρέτρα" φαίνεται πως υπάρχουν η αύξηση του φόρου πολυτελείας από το 5% στο 6,5% για ΙΧ από 1.929 ως 2.500 κ.ε. και από 10% στο 13% για τα μεγαλύτερα ΙΧ, τις πισίνες και τα σκάφη αναψυχής.

Εξετάζεται ακόμη φόρος διανυκτέρευσης, που θα κυμαίνεται από 3 ως 5% για τα καταλύματα άνω των 3 αστέρων και υποχρεωτική πληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για συναλλαγές πάνω από 70 ευρώ, στα νησιά άνω των 3.100 κατοίκων.

Προ των πυλών είναι επίσης η λοταρία για αποδείξεις, η αμνηστία με φόρο 15- 20% στα "γκρίζα" κεφάλαια εξωτερικού, η υποχρεωτική πληρωμή ΔΕΚΟ - Δημοσίου μέσω τραπεζών, η περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, η επιβολή φόρου διαφημίσεων και στο Ίντερνετ, η δημοπράτηση τηλεοπτικών συχνοτήτων, η αύξηση των εισιτηρίων σε μουσεία - αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και η κακουργηματική δίωξη για μη απόδοση ΦΠΑ.

Σε ανακοίνωσή του αργά χθες το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι παραμένουν οι "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης π.χ. "ο ΦΠΑ στα νησιά κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου (όπως επανειλημμένως έχει δεσμευτεί ο Υπουργός Οικονομικών και από το βήμα της Βουλής), οι επικουρικές συντάξεις, η απόρριψη από την κυβέρνηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και, βεβαίως, τα εργασιακά".

Τέλος σημειώνεται ότι σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει στις Βρυξέλλες το Brussels Group.

ΠΗΓΗ: Mega

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ