Bild για τη συνέντευξη Τσίπρα:«Η πιο τρελή συνέντευξη της χρονιάς»

Bild για τη συνέντευξη Τσίπρα:«Η πιο τρελή συνέντευξη της χρονιάς»
«Η Bild εξηγεί την πιο τρελή συνέντευξη της χρονιάς», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας, που σχολιάζει τα όσα δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο Star.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, αναφερόμενη στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου, ρίχνει αυτή τη φορά τα βέλη της στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, «κομμουνιστή του σαλονιού», ο οποίος πλέον δεν είναι τόσο συμπαθητικός.

«Μα τι ήταν αυτό; Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραχώρησε μία τηλεοπτική συνέντευξη που διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού. Όλα σε απευθείας μετάδοση. Και εν μέρει... τρελά!», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.

«Υποσχόταν και έκανε κομπλιμέντα ειδικά στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, κυρίως όμως ξεκαθάρισε στον ελληνικό λαό ότι δεν μπορεί να κρατήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Επιπλέον, αποκάλεσε "κόκκινες γραμμές" τα ζητήματα των διαπραγματεύσεων που παραμένουν ανοικτά. Και για την κατάσταση αυτή, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θεωρεί υπεύθυνους τους άλλους», επισημαίνει η Bild και συνεχίζει να εκτοξεύει πυρά κατά του Αλ. Τσίπρα υιοθετώντας αυτή τη φορά λογοτεχνικό ύφος.

«Η θάλασσα είναι αγριεμένη, η θύελλα βίαιη, του φυσάει την ανοησία μακριά από το κεφάλι. Ήρεμα νερά; Για το καράβι "Αθήνα" θα υπάρξουν ήρεμα νερά στο απώτερο μέλλον. Η μηχανή του πλοίου σταμάτησε να λειτουργεί, ενώ τα καύσιμα έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Με αυτές τις συνθήκες ένας καπετάνιος καλείται να εφεύρει ξανά τον εαυτό του», υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα.

Και συνεχίζει: «Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, ήταν ο έξυπνος και ο Αλέξης Τσίπρας ο συμπαθητικός τύπος. Στο τέλος, ο Γ. Βαρουφάκης έβαλε φωτιά και ο συμπαθητικός Έλληνας πρωθυπουργός στράφηκε προς τους τραυματίες -τη Γερμανία και το Eurogroup- ρίχνοντάς τους έναν κουβά νερό. Κι όταν έρχεται το τέλος του παιχνιδιού: "Ο καλός και ο κακός μπάτσος", ο ευγενικός, συμπαθητικός Τσίπρας σταματάει να είναι τόσο ευγενικός. Ναι, έθεσε εκτός παιχνιδιού τον Γ. Βαρουφάκη. Τώρα αυτός αναλαμβάνει δράση και δεν είναι πλέον ο ευγενικός. Τα βάζει με όλους: Με την Άνγκελα Μέρκελ, με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον Μάριο Ντράγκι. Και γενικότερα με όλους!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ