Βουλή: Με 156 «ναι» ψηφίστηκε η ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα

Βουλή: Με 156 «ναι» ψηφίστηκε η ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα
Εκρηκτική ατμόσφαιρα επικράτησε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά των διαθέσιμων των φορέων γενικής κυβέρνησης σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ΠΝΠ ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής με 156 ψήφους(των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)«υπέρ» και 104ψήφους «κατά».«Οχι» ψήφισαν 104 βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού, της ΧΑ, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ.Ψήφισαν συνολικά 260 βουλευτές.

Η ένταση, οι διαξιφισμοί και οι βαριές πολιτικές μομφές έδωσαν τον τόνο στην συζήτηση, ενώ η ΝΔ ήγειρε θέμα αντισυνταγματικότητας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Μάλιστα, κάποια στιγμή τα αίματα άναψαν σε τέτοιο βαθμό που εξοργισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκαν όρθιοι και φάνηκε να κινούνται προς την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος Οδ.Κωνσταντινόπουλο, κάποιοι από αυτούς εκτόξευσαν εναντίον τους βαριές βρισιές, κάτι ωστόσο που από τον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδεται κατηγορηματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ