Περιφερειάρχες:«O Tσίπρας μας είπε ότι θα έχει προσωρινό χαρακτήρα η ΠΝΠ»

Περιφερειάρχες:«O Tσίπρας μας είπε ότι θα έχει προσωρινό χαρακτήρα η ΠΝΠ»
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους περιφερειάρχες, οι οποίοι όπως φαίνεται οδηγούνται σε αλλαγή στάσης μετά την πολιτική δέσμευση του πρωθυπουργού για τον προσωρινό χαρακτήρα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι εκπρόσωποι της ΕΝΠΕ, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης, έκαναν λόγο για εποικοδομητική συνάντηση.

«Υπήρξε πολιτική διαβεβαίωση ότι το μέτρο είναι έκτακτο και προσωρινό και θα έρθει τροπολογία που θα το αλλάζει» είπε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε ότι «συζητήσαμε όλες τις αιτιάσεις της ΠΝΠ. Συζητήσαμε και για θέματα αυτοτέλειας».

«Τη στιγμή που είναι έκτακτο μέτρο αλλάζουν και οι αποφάσεις μας. Είμαστε εδώ υπερκομματικά πατριώτες για την εθνική προσπάθεια. Με την προϋπόθεση ότι θα αλλάξει αυτό σύντομα» τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε επίσης συμφωνία για τακτικές συναντήσεις σε ουσιαστικά ζητήματα.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, υποδεχόμενος του περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, επισημαίνοντας ότι είναι από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και δυστυχώς βαραίνει, όπως είπε, τις χώρες υποδοχής, περισσότερο από τις άλλες. Σημείωσε δε, ότι στο νότιο Αιγαίο και στον Έβρο υπάρχουν μειωμένες ροές και ότι η έγνοια της ΕΕ είναι περισσότερο στη νότιο Μεσόγειο, στην πλευρά της Λιβύης και από τη δική μας πλευρά ζήτησε να πέσει το βάρος και στο ανατολικό Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ