Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της αστυνομίας

Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της αστυνομίας
Στη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούση υπογραμμίζοντας ότι η αντίληψη ότι οι νόμοι που προστατεύουν τις συνταγματικές ελευθερίες προστατεύουν εγκληματίες είναι οπισθοδρομική, υπερσυντηρητική και απολύτως εσφαλμένη.

«Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τον ρόλο της η Αστυνομία αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας μίας χώρας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ τόνισεότι το όραμά του είναι μια αστυνομία απολύτως αξιόμαχη, που θα λειτουργεί αποτελεσματικά και ταυτόχρονα θα τηρεί κατά γράμμα αυτά που προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Κανείς δεν εκτιμά μια αστυνομία που υπερβαίνει τα όρια του καθήκοντός της, αλλά κανείς δεν εκτιμά και μια αστυνομία ανίκανη να επιτελέσει το έργο της, υπογράμμισε.

Προτεραιότητα είναι, σημείωσε, να επιστρέψει ο αστυνομικός στη γειτονιά.

Εργαζόμαστε για να βρούμε λύσεις για τον αστυνομικό ως εργαζόμενο, σημείωσε, αναφερόμενος στους όρους εργασίας, την εκπαίδευση, τα μέσα που τους παρέχονται αλλά και τις αποδοχές τους.

Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν τομές για λυθούν ζητήματα όπως τα αδιαφανή κριτήρια αξιολόγησης και μεταθέσεων ενώ ζήτησε από τους αστυνομικούς μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και παρανομίας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ενώ δεν είναι μεμπτό οι αστυνομικοί να έχουν συγκεκριμένες πολιτικές πεποιθήσεις, δεν θα είναι ανεκτά φαινόμενα δημιουργίας θυλάκων που επιβάλλουν συγκεκριμένο τρόπο δράσης και εκτίμησε ότι τέτοια φαινόμενα θα αντιμετωπιστούν δραστικά από τη φυσική ηγεσία της αστυνομίας.

Η επίσκεψη αποτελεί προσωπική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να στηρίξει τον Γιάννη Πανούση και την πολιτική που ακολουθεί -κυρίως την επέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία- και για την οποία δέχεται σφοδρές επικρίσεις από ένα μεγάλο τμήμα βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ