Ο Wikileaks δημοσιοποίησε σήμερα 30.287 έγγραφα αρχείων της Sony Pictures

Ο Wikileaks δημοσιοποίησε σήμερα 30.287 έγγραφα αρχείων της Sony Pictures
Πέντε μήνες μετά το σκάνδαλο με τη θεαματική πειρατεία σε βάρος της Sony Pictures, ο Wikileaks δημοσιοποίησε σήμερα 30.287 έγγραφα αρχείων του ομίλου, στα οποία μπορεί να γίνει εύκολα αναζήτηση.

Σε ανακοίνωσή του ο ιστότοπος, ο οποίος δημοσιοποιεί έγγραφα που αλλιώς θα παρέμεναν απρόσιτα για το κοινό, διευκρίνισε πως θέτει στη διάθεση του κοινού 30.287 έγγραφα της Sony Pictures Entertainment (SPE) και 173.132 ηλεκτρονικά μηνύματα (μέιλ) από, και προς, περισσότερες από 2.200 διευθύνσεις της SPE τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελούν «δημόσια περιουσία».

Η αναζήτηση μπορεί να γίνει στο εξής με όνομα ή με λέξη-κλειδί. «Τα αρχεία αυτά δείχνουν τους μηχανισμούς μιας πολυεθνικής που ασκεί επιρροή. Είναι άξια προσοχής και στο κέντρο μιας γεωπολιτικής σύγκρουσης. Αυτό ανήκει στη δημόσια περιουσία και ο Wikileaks θα διασφαλίσει ότι θα παραμείνει τέτοια» πρόσθεσε ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του Wikileaks.

Η Sony καταδίκασε την επαναμετάδοση αυτών των δεδομένων, εκτιμώντας πως οι προσωπικές πληροφορίες δεν αποτελούν κοινό κτήμα και πως ο Wikileaks συνεχίζει το έργο των κυβερνοπειρατών οι οποίοι έβλαψαν τους υπαλλήλους της επιχείρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ