Χριστοδουλοπούλου στην ΚΕΔΕ: «Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι τεράστιο. Ελλάδα SOS, Ευρώπη SOS»

Χριστοδουλοπούλου στην ΚΕΔΕ: «Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι τεράστιο. Ελλάδα SOS, Ευρώπη SOS»
Η αυτοδιοίκηση προτίθεται να προσφέρει τη βοήθειά της εφόσον υπάρξει από την πλευρά της Κυβέρνησης ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.


Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση παρευρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία ενημέρωσε για τα σχέδια της κυβέρνησης για το ζήτημα, ενώ απεύθυνε έκκληση προς τους δήμους να υποδείξουν μικρούς και κλειστούς χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αλλά και χώρους για τη δημιουργία μόνιμων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας.

«Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Ελλάδα SOS, Ευρώπη SOS. Στην Ελλάδα δεν έρχονται μετανάστες, έρχονται πρόσφυγες, καθώς είναι πλέον παγκοσμίως γνωστό ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν είναι καλή» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός η οποία αναγνώρισε ότι στα νησιά θα γίνει χάος και προανήγγειλε πως θα ναυλωθούν πλοία ώστε να μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

«Οι πρόσφυγες φεύγουν από τις χώρες τους, γιατί υπάρχει πόλεμος. Στα νησιά θα υπάρξει χάος. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν υποδομές καθόλου στη χώρα. Θα ναυλώσουμε πλοία να τους πάρουμε από τα νησιά και να τους φέρουμε στην ενδοχώρα, όπου αναλογικά σε κάποιους χώρους θα φιλοξενούνται 80 με 100 άτομα. Οι πρόσφυγες έχουν μηδέν παραβατικότητα, μακάρι να έρχονται μόνο πρόσφυγες».

«Θέλουμε να βρούμε μαζί και πάντα με διάλογο, να βρούμε χώρους για να τους φιλοξενήσουμε» είπε επίσης. «Υπάρχει η σκέψη να το κάνουμε σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιήσουμε τα Ολυμπιακά ακίνητα, για να δείξουμε στην Ευρώπη ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη. Πήραμε χρήματα για κέντρα φιλοξενίας και τα κάναμε χώρους κράτησης» είπε.

Παρεμβαίνοντας ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης ρώτησε την υπουργό «πού πάνε οι μετανάστες, όταν φεύγουν απο τη χώρα μας;», με την κυρία Χριστοδουλοπούλου να απαντά : «Απλώς εξαφανίζονται».

Η κ. Χριστοδουλοπούλου επανήλθε στην δήλωση ότι δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας και «απλά το πρωί λιάζονται στις πλατείες» και ανέφερε πως τη Δευτέρα του Πάσχα περπάτησε στην πόλη και δεν διαπίστωσε κατι το ιδιαίτερο. Την Τρίτη του Πάσχα την είχαν καλέσει σε μια εκπομπή και της έλεγαν ότι άνθρωποι κοιμούνται στα παγκάκια. Τότε, όπως είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, εκείνη τους απάντησε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Της είπαν ότι έχουν πλάνα και εκείνη επέμεινε, ζητώντας τους να δείξουν βραδινά πλάνα, γιατί την ημέρα αυτοί οι άνθρωποι είχε βγει βόλτα και λιάζονταν.

«Ακόμα και τώρα έξω με ρωτούσαν κάποιοι αν μετάνιωσα για τη δήλωσή μου» συνέχισε. «Δεν θέλουν να διαπαιδαγωγήσουμε την ελληνική κοινωνία. Απομόνωσαν ένα σημείο από όλη την συζήτηση και έπαιξαν δέκα λεπτά στις ειδήσεις τη δικιά μου δήλωση και μόλις ένα λεπτό το ναυάγιο στην Ιταλία με τους 400 νεκρούς μετανάστες. Μας χτυπάνε αλύπητα. Ας γίνω εγω Ιφιγένεια, αλλά πρέπει να βρούμε λύση».

Αξιολόγηση