Παπανδρέου: Στόχος να παραμείνει η Ελλάδα όρθια

Παπανδρέου: Στόχος να παραμείνει η Ελλάδα όρθια
Μετά από μια συνεδρίαση δύο ωρών ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν μεταξύ άλλων η πράσινη ανάπτυξη, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παπανδρέουδήλωσε ότι «στόχος είναι να διατηρήσει η Ελλάδα την σημαντική κατάκτηση της, την ισχυρή της θέση στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ».

Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση στην Ευρώπη ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «θα θέλαμε και μια διαφορετική Ευρώπη μια προοδευτική, της ανάπτυξης με περισσότερη δημοκρατία με αλληλεγγύη και βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη. Όμως βρισκόμαστε σε ένα συντηρητικό πλαίσιο της ευρώπης και μέσα σε αυτό πρέπει να προασπίσουμε το δημόσιο και εθνικό συμφέρον».

«Πρέπει να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ξεκινήσαμε το 2009 και έμειναν στη μέση, που αντιμετωπίζουν τα κακώς κείμενα μια παρασιτική αντίληψη της οικονομίας» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος δήλωσε στη διάθεση οποιουδήποτε προσπαθεί να παραμείνει όρθια η χώρα χωρίς εξαρτήσεις.

Η συνάντηση, η οποία κλείστηκε ανήμερα το Πάσχα, όταν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία για ανταλλαγή ευχών, πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες αφότου ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε να στηρίζει την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να αναδεικνύει μία σειρά σημείων σύμπτωσης θέσεων και απόψεων (μέτωπο με Ευ. Βενιζέλο, Κάννες, δημοψήφισμα, κλπ.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ