Αποσύρθηκε η τροπολογία για τη μεταφορά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τη μεταφορά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Αποσύρεται προς το παρόν η τροπολογία που ήθελε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μεταφέρεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί της Μ.Τετάρτης, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, οι σχέσεις του με τον Γιάννη Πανούση είναι άριστες και το οργανόγραμμα του υπουργείο παραμένει ως έχει.

Συμπλήρωσε ότι η απόφαση ελήφθη σε χθεσινή διυπουργική συνάντηση και πως σήμερα σε επιτροπή της Βουλής ο κ. Παρασκευόπουλος θα αποσύρει την τροπολογία που είχε καταθέσει η κυβέρνηση.

«Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα γίνουν αλλαγές στα υπουργεία» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει το πρόσφατο άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, επαναλαμβάνοντας: «Έχω άριστες σχέσεις με τον κ. Πανούση και με την ηγεσία της Αστυνομίας. Δεν θέλω να επιμείνω. Καθένας έχει την άποψή του» είπε.

Αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια, ο κ. Βούτσης είπε ότι «τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι μιας σημασίας που μας προβληματίζει, όμως δεν έχουν σχέση με το εύρος και το βάθος γεγονότων που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια».

«Την ίδια ώρα», πρόσθεσε, «υπάρχει πλήθος κόσμου που ζει σε ανοιχτό και δημοκρατικό πλαίσιο». «Η κυβέρνηση σε εύλογο χρόνο και αφού δούμε όλες τις πλευρές που έχουν σχέση με αρκετά σοβαρά διοικητικά θέματα θα επαναφέρει αυτό το ζήτημα. Τότε θα συζητήσουμε και άρα δομές των υπουργείων μένουν ακριβώς ίδιες», είπε ο Ν. Βούτσης ανακοινώνοντας την απόσυρση της διάταξης για την «μεταφορά» του υπουργείου Δημόσιας Τάξης από το Εσωτερικών στο Δικαιοσύνης.

Έντονα αντέδρασε ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας που είπε πως «το επόμενο που θα δούμε είναι η κατάργηση υπουργείου Δημόσιας Τάξης».

Άλλωστε, συνέχισε ο κ. Κικίλιας «βοηθούν τα όσα γίνονται κάθε βράδυ με τους κουκουλοφόρους και τους τρομοκράτες που τους δίνετε πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης». «Θέλουν κάποιες συνιστώσες σας τους τρομοκράτες να τους κάνουν λαϊκούς αγωνιστές και λαϊκούς ήρωες», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να κάνουν ήρωα τον Σάββα Ξηρό και να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ