Καμμένος: Αν δεν μας δώσουν δόσεις δεν θα πληρώσουμε και εμείς δόσεις

Καμμένος: Αν δεν μας δώσουν δόσεις δεν θα πληρώσουμε και εμείς δόσεις
Αν οι δανειστές αρνηθούν τα συμφωνηθέντα που συμπεριλαμβάνουν την καταβολή των δόσεων στη χώρα, τότε δεν θα πληρώνουμε τις δόσεις και θα φροντίσουμε να αναπτύξουμε την ελληνική οικονομία όπως μπορούμε, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Στον Ενικό»υπογράμμισε ότι η κυριαρχία της χώρας, ο ορυκτός της πλούτος, τα σπίτια και οι επιχειρήσεις των Ελλήνων πολιτών δεν υποθηκεύονται.

Δεν αρνήθηκε τον «έντιμο συμβιβασμό» με τους δανειστές, πρόσθεσε όμως ότι η μη τήρηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους τους οδηγεί στο να μην έχει ο συμβιβασμός τέτοιο χαρακτήρα. Εκτίμησε με βάση την συμπεριφορά των δανειστών ότι «δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία».

Υπενθύμισε ότι η εντολή του ελληνικού λαού συνοψίζεται στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, το σταμάτημα της εσωτερικής υποτίμησης και το σταμάτημα της πολιτικής «που διέλυσε την χώρα».

Αν οι δανειστές της χώρας, αρνηθούν τα συμφωνηθέντα που συμπεριλαμβάνουν την καταβολή των δόσεων στη χώρα, τότε δεν θα πληρώνουμε τις δόσεις και θα φροντίσουμε να αναπτύξουμε την ελληνική οικονομία, όπως μπορούμε, αλλά αυτό σημαίνει πως «εκείνοι επιλέγουν το αδιέξοδο» ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι αν προκύψουν διλήμματα που θέτουν σε αμφισβήτηση τη βούληση του ελληνικού λαού, τότε «εκείνος θα μιλήσει με εκλογές ή δημοψήφισμα».

Ανέφερε ότι τους τελευταίους οκτώ μήνες η χώρα δεν έχει πάρει τίποτα, εντούτοις πληρώνει τις δόσεις της και ταυτόχρονα λειτουργεί, ενώ σε ότι αφορά τις πληρωμές δεν αμφισβήτησε «τα μετρητά του ΔΝΤ που θα πληρωθούν», αλλά την ΕΚΤ και τους δανειστές. Συμπλήρωσε ότι συνιστούν «κόκκινες γραμμές» η μη περαιτέρω περικοπή μισθών και συντάξεων, οι ομαδικές απολύσεις καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις παραγωγικών μονάδων, της ΔΕΗ, του ΟΛΠ ή του Ελληνικού.

Απέκλεισε, επίσης, την επιβολή αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά ενώ ερωτηθείς για σχετική συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, παρέπεμψε σε απαντήσεις εκ μέρους του κ. Σακελλαρίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ