Δήλωση «βόμβα» Πανούση: Θα θρηνήσουμε νεκρούς στις Σκουριές

Δήλωση «βόμβα» Πανούση: Θα θρηνήσουμε νεκρούς στις Σκουριές
«Φωτιές» άναψε σήμερα με τις νέες του δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ο οποίος έκανε λόγο για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του, ζητώντας όμως τις τελικές αποφάσεις να τις πάρει το Μέγαρο Μαξίμου σε θέματα όπως η αντιμετώπιση του φαινομένου των καταλήψεων.

Ο κ. Πανούσης εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την κατάσταση στις Σκουριές, λέγοντας ότι φοβάται πως θα αγριέψει η κατάσταση και ότι αν δεν γίνει σωστή διαχείριση θα έχουμε και νεκρούς.

Παράλληλα υποστήριξε πως η αστυνομία θα πρέπει να έχει μία εντελώς διαφορετική στάση και να είναι πιο δραστική η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν περιορίστηκε μόνο στο ζήτημα των Σκουριών, αλλά αναφέρθηκε και στο φλέγον θέμα των καταλήψεων.

Είπε ότι αν αποφασισθεί να βγάλουν τους καταληψίες από την Πρυτανεία βάζοντας μέσα τα ΜΑΤ έστω και αν δεν χρησιμοποιήσουν βια, τότε θα γίνουν καταλήψεις σε ΑΣΟΕΕ, στα Χανιά κ.ο.κ. εννοώντας ότι θα υπάρξει ένα φαινόμενο ντόμινο.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει πως θα χειριστεί αυτό το φαινόμενο γιατί χρειάζεται συνολική και όχι επιμέρους αντιμετώπιση. Η διαχείρισή του θα πρέπει να είναι πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε και στα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο στο Πολυτεχνείο, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί ένας εσωτερικός κανονισμός περιφρούρησης του πανεπιστημιακού χώρου.

Ωστόσο, για τον ρόλο του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να γίνει διαχείριση του θέματος έστω και με εισβολή, ο κ. Πανούσης είπε: «Μα αυτός δεν είναι ο ίδιος ο εισαγγελέας που άφησε ελεύθερα τα άτομα που εισέβαλαν στην Βουλή;».

Τέλος, αναφερόμενος στην κατάσταση στα Εξάρχεια και την αναζωπύρωση των επεισοδίων είπε: «Δεν θα επιμείνουμε στο αμυντικό δόγμα. Ήδη το Σάββατο η αντιμετώπιση ήταν πιο δυναμική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ