Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δουλέψει σκληρά για τα προβλήματα στη Δικαιοσύνη

Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δουλέψει σκληρά για τα προβλήματα στη Δικαιοσύνη
Συνάντηση με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων είχε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρομάνος, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαος Αγγελάρας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Σωτήριος Ρίζος καθώς και η εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δουλέψει σκληρά για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων της δικαιοσύνης με γνώμονα όχι μόνο την επιτάχυνση της απονομής αλλά και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς.

Ειδικότερα ο κ. Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι θα ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή αλλά ταυτόχρονα θα ληφθούν πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση θεσμικών δυσλειτουργιών. Κύρια, όμως, προϋπόθεση για την τελεσφόρηση κάθε θεσμικής παρέμβασης είναι ο εξαντλητικός διάλογος ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη συνάντηση επίσης τέθηκαν και συζητήθηκαν τα μεγάλα ζητήματα των δυσλειτουργιών της Δημόσιας Διοίκησης, του σεβασμού των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κ.ά.

Τέλος, όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν σεβόμενες αμοιβαία τους διακριτούς ρόλους στο πλαίσιο του Συντάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ