Δημοσκόπηση Metrisi: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 11,6% έναντι της ΝΔ

Δημοσκόπηση Metrisi: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 11,6% έναντι της ΝΔ
Με 11,6 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Metrisi» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου, για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Ελληνες επιλέγουν ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 35,2%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,6% των προτιμήσεων.

Η διαφορά μεταξύ των κομμάτων ανέρχεται στις 12,6 ποσοστιαίες μονάδες. Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, με ποσοστό 5,4%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4,8%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό κάτω του ορίου του 3%, και συγκεκριμένα 2,9%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος και η απάντηση «άλλο», συγκεντρώνουν ποσοστά 12,7% και 4,9% αντίστοιχα.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι απαντήσεις στα ερωτήματα για το άμεσο μέλλον της χώρας, καθώς σε ποσοστό 54,7% οι Ελληνες βλέπουν ότι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας στο προσεχές διάστημα είναι «υπαρκτό», ενώ ελαφρώς περισσότεροι (ποσοστό 58,4%) θεωρεί «υπαρκτό» και το ενδεχόμενο παύσης πληρωμών.

Παρ' όλ' αυτά, το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρεί «υπαρκτό» το ενδεχόμενο Grexit, εξόδου δηλαδή της χώρας από την Ευρωζώνη είναι ελαφρώς μικρότερο και ανέρχεται στο 52,6%.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων βλέπει δυσοίωνο το άμεσο μέλλον και για την οικονομική κατάσταση της χώρας και για τα οικονομικά του νοικοκυριού τους, σε ποσοστά που αγγίζουν το 50%.

Στην ερώτηση όμως εάν συμφωνούν με την ασκούμενη πολιτική στη διαπραγμάτευση, οι Έλληνες σε ποσοστό 46,8% απαντούν πως ναι, συμφωνούν, αν και διαφωνούν με το ενδεχόμενο «σκλήρυνσης» της ελληνικής τακτικής, ενώ διαφωνούν και με το ενδεχόμενο εκλογών στο άμεσο μέλλον και εφόσον η διαπραγμάτευση αποτύχει, σε ποσοστό 57,4%.

Τέλος, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 48,6% πως είναι ικανοποιημένοι με το έργο και τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας παρακάτω:

Δείτε τις συσπειρώσεις των δύο πρώτων κομμάτων:

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Αξιολόγηση