«Μπλόκο» στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ από την Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Μπλόκο» στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ από την Ζωή Κωνσταντοπούλου
«Μπλόκο» στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ έβαλε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας νέο ισχυρό πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά χθες το βράδυ στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής έφθασε το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου το «κοίταξε» και διαπιστώνοντας ότι σε αυτό υπήρχε και η άσχετη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ζήτησε να αποσυρθεί και να έρθει ξεχωριστά.

Το γεγονός αυτό μπλοκάρει τη διαδικασία, καθώς η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνόδευε το νομοσχέδιο λάμβανε υπόψη και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι τελικά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποσύρθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι με την εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τροποποιείται προς το ευνοϊκότερο για συγκεκριμένους οφειλέτες η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, αφού σε αυτή δεν θα εντάσσονταν προς διαγραφή μόνο οι προσαυξήσεις αλλά και οι πρόσθετοι φόροι και τα τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ