Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση τη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα

Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση τη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα
Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Γυρνάμε ευχαριστημένοι από το Βερολίνο γιατί, πρώτα από όλα, ο κ. Τσίπρας έθεσε μια σειρά από ζητήματα στην κ. Μέρκελ και το γερμανικό κοινό».

Μιλώντας στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «αυτά τα οποία έθεσε ο κ. Τσίπρας χθες, απέδειξαν ότι πήγε στη Γερμανία για να θέσει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «μίλησε για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, μίλησε στην ουσία για μια πολιτική η οποία δεν έχει βοηθήσει ούτε σε μακροοικονομικό επίπεδο ούτε σε κοινωνικό, μίλησε για προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και δεν σχετίζονται με τα μνημόνια, μίλησε και για τα ζητήματα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών επανορθώσεων και φυσικά για το ζήτημα της διαπλοκής και της Siemens».

Διευκρίνισε ότι μίλησαν για το περίγραμμα των μεταρρυθμίσεων και όχι για την πλήρη λίστα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έγινε μια συζήτηση σε ένα επίπεδο όχι τόσο βαθύ και συγκεκριμένο γιατί δεν ήταν και αυτός ο σκοπός της συνάντησης. Δεν είναι αυτό το επίπεδο στο οποίο θα παρουσιαστούν οι μεταρρυθμίσεις».

Ερωτηθείς αν το περίγραμμα αυτό κάλυψε τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι «βρέθηκαν σημεία σύγκλισης» και ότι «έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από αυτά τα ζητήματα».

«Εχει αποκατασταθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Έλληνα πρωθυπουργού» επισήμανε ο κ. Σακελλαρίδης, ενώ συμπλήρωσε ότι «βρέθηκαν τα κοινά σημεία αναφοράς σε σχέση με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας».

Τέλος, επανέλαβε ότι ο κ. Τσίπρας «δεν πήγε για να ζητήσει λεφτά. Δεν περίμενε δηλαδή ότι θα βγάλει η κ. Μέρκελ ένα βαλιτσάκι και θα του το δώσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ