Τσίπρας: Πηγαίνω στη Μέρκελ χωρίς πίεση

Τσίπρας: Πηγαίνω στη Μέρκελ χωρίς πίεση
Σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση αλλάζει την Ελλάδα, στέλνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της συμφωνίας στην «επταμερή» των Βρυξελλών και λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντηση που θα έχει στο Βερολίνο, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Καθημερινή,ο πρωθυπουργός σηματοδοτεί τη στροφή της κυβέρνησής στην παραγωγή έργου ενώ σε ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες σημειώνει πως «διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε».

Η δήλωση του κ. Τσίπρα στην εφημερίδα Καθημερινή:

«Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, αλλά για δουλειά - σκληρή δουλειά. Διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε. Συζητάμε, αλλά ταυτόχρονα νομοθετούμε.

Έχουμε ξεκινήσει ήδη τις μεταρρυθμίσεις, προσπαθώντας όχι μόνο να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα, αλλά να κερδίσουμε και τα χαμένα χρόνια.

Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να προωθήσουμε αλλαγές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν, είτε γιατί είχαν δεσμεύσεις με ισχυρά συμφέροντα, είτε γιατί δεν είχαν τη λαϊκή στήριξη. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη χώρα και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς ? από την κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα θα βρίσκομαι στο Βερολίνο προκειμένου να συναντηθώ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ. Μια συνάντηση που δεν θα «πιέζεται» από τις διαπραγματεύσεις. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς θα μπορέσουμε, και οι δύο πλευρές να συζητήσουμε για τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη, αλλά και για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

Αξιολόγηση