Τσίπρας: «Σήμερα ψηφίζεται ένα σχέδιο νόμου που δεν μεταφράστηκε αλλά γράφτηκε εδώ»

Τσίπρας: «Σήμερα ψηφίζεται ένα σχέδιο νόμου που δεν μεταφράστηκε αλλά γράφτηκε εδώ»
Για πρώτη φορά ψηφίζεται από την Βουλή τα τελευταία 4 χρόνια ένα σχέδιο νόμου το οποίο δεν μεταφράστηκε αλλά γράφτηκε στα ελληνικά, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή. «Είναι το πρώτο νομοσχέδιο μετά από καιρό που δεν παίρνει αλλά δίνει στους πολίτες».

Είπε ακόμα ότιη κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες της. «Δεσμευτήκαμε να ματώσουμε για να σταματήσει ο λαός να ματώνει και άλλο. Συνεχίζουμε Πέμπτη και Παρασκευή με το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις. Συνεχίζουμε με την ανασυγκρότηση του Δημοσίου και την ΕΡΤ», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Τα νομοσχέδια θα γραφτούν εδώ. Δεν κάνουμε πίσω σε όσα εξαγγείλαμε. Βεβαίως είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και διάλογο μέσα και έξω από την χώρα. Αλλα η λαϊκή εντολή που λάβαμε είναι σαφής και έχουμε υποχρέωση να την υλοποιήσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Προσήλθαμε στη διαπραγμάτευση χωρίς μυστική διπλωματία. Δεν ζητήσαμε ειδική μεταχείριση. Ζητάμε ίση μεταχείριση.
Προς απογοήτευση πολλών δεν μείναμε χωρίς συμμάχους και φτάσαμε στην συμφωνία του Φλεβάρη. Διεθνοποιήσαμε το πρόβλημα και αναγκάσαμε όλο τον κόσμο να παραδεχτεί ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση», υπογράμμισε.

Σημείωσε δε ότι είναι ειλικρινής η προσπάθεια του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ να βρεθούν ικανά κονδύλια για να επουλωθούν οι πληγές.

«Κάποιοι εμφανίζονται "τροϊκανότεροι των τροϊκανών"», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή. Στη συμφωνία του Eurogroup κερδίσαμε πρόγραμμα γέφυρα χωρίς ούτε ένα μέτρο λιτότητας και χωρίς ούτε ένα μέτρο εσωτερικής υποτίμησης. Πετύχαμε να μην υπάρξει καμία περικοπή μισθών και συντάξεων και ούτε μια απόλυση.

«Δεν θα ανεχτούμε φαινόμενα όπως αυτά που ζήσαμε εκλεγμένοι υπουργοί να περιμένουν στον προθάλαμο για να τους συναντήσουν οι τεχνοκράτες», είπε ο πρωθυπουργός.

Πετύχαμε, τόνισε, να έχουμε το δικαίωμα να μην υλοποιούμε εντολές που έρχονται απ' έξω. Καταθέσαμε τις δικές μας προτάσεις για μεταρρυθμίσεις ώστε να είναι ξεκάθαρο τι προτείναμε.

«Κάποιοι τεχνοκράτες που δεν κατάλαβαν ότι τα πράγματα άλλαξαν, επιχειρούν να βάλουν τελεσίγραφα. Τους απαντάμε όχι με λόγια αλλά με έργα. Ψηφίζοντας στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και μένοντας πιστοί στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου», δήλωσε.

«Η συμπεριφορά ορισμένων εκ των εταίρων μας και ορισμένων τεχνικών κλιμακίων το μόνο που καταφέρνει είναι να επιβεβαιώνει τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς και να εκθέτει την Ευρώπη. Τι μπορεί να πει κανείς όταν κάποιος γράφει σε ένα χαρτί ότι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι μη συμβατή με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. «Ρωτάω κάθε ευρωπαίο πολίτη: αυτή την Ευρώπη οραματιστήκαμε;», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Κλείνοντας, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε όλους τους βουλευτές, «από όποια πτέρυγα κι αν προέρχονται να ψηφίσουν το πρώτο νομοσχέδιο κοινωνικής σωτηρίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ