Π. Λαφαζάνης: Η ΡΑΕ δεν μπορεί να «κλείνει το μάτι» προς τα ιδιωτικά συμφέροντα

Π. Λαφαζάνης: Η ΡΑΕ δεν μπορεί να «κλείνει το μάτι» προς τα ιδιωτικά συμφέροντα
Πυρά κατά της ΡΑΕ εξαπέλυσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή το ζήτημα της αύξησης του ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίου).

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ Λαφαζάνης είπε:«Η ΡΑΕ δεν μπορεί να κλείνει το μάτι προς τα ιδιωτικά συμφέροντα» και υπογράμμισε πως η ΡΑΕ είναι μεν μια ανεξάρτητη αρχή αλλά δεν είναι ανεξέλεγκτη.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως είπε ο υπουργός, είναι η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ΡΑΕ, κάτι που, όπως ξεκαθάρισε, δεν θα έρχεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο. «Οι όποιες αλλαγές θα είναι συμβατές με τους κανόνες και το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ακόμη πως «αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί όπως προέβλεπε η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν θα είχαμε μόνο τις αυξήσεις του ΕΤΜΕΑΡ, αλλά θα είχαμε αυξήσεις στα τέλη συνδέσεων και άρα φουσκωμένα πάλι τιμολόγια». Το σχέδιό μας είναι να μειώσουμε τις τιμές συνολικά, είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό, αλλά θα το επεξεργαστούμε και θα το υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα».

Αξιολόγηση