Σακελλαρίδης: Δεν θα υπάρξει περιορισμός καταθέσεων

Σακελλαρίδης: Δεν θα υπάρξει περιορισμός καταθέσεων
Την επιθυμία των δύο πλευρών, της Γερμανίδας καγκελάριου και του Έλληνα πρωθυπουργού, να επικοινωνήσουν χωρίς ενδιάμεσους για να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα, τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία συνάντηση ουσίας που θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου «και δεν θα βρεθούνε για να βγουν μία φωτογραφία στο Βερολίνο».

Ερωτηθείς για την ατζέντα της συνάντησης, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα θέσει τα φλέγοντα ζητήματα στη Σύνοδο Κορυφής αλλά και στη συνάντηση με τη Μέρκελ. Είναι η υλοποίηση της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου για μεταβατική περίοδο για τη μεταμνημονιακή εποχή, αλλά και τα ζητήματα δημοσιονομικής ασφυξίας. Θα εκθέσουμε την κατάσταση όπως έχει στην πραγματικότητά της τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο».

«Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας θα τονίσει ότι θα προχωρήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για τον ελληνικό λαό. Έτσι προχωράμε στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες πολίτες - οφειλέτες του Δημοσίου, αλλά θα τονώσει και τα έσοδα του Δημοσίου σε μία κρίσιμη στιγμή» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για τη διαρροή που υπήρξε τις τελευταίες ημέρες από γερμανικά Μέσα για εφαρμογή του σεναρίου Κύπρου στην Ελλάδα με περιορισμό καταθέσεων, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, ούτε από τη γερμανική πλευρά. Η γερμανική κυβέρνηση έχει διαψεύσει κάτι τέτοιο. Τέτοια δημοσιεύματα μόνο κακό δημιουργούν αυτή τη στιγμή στο ήδη τεταμένο κλίμα που υπάρχει. Δεν πρέπει να αναπαράγονται τέτοια δημοσιεύματα σε μία στιγμή ειδικά που το τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο και έχει σταματήσει η εκροή καταθέσεων».

Αξιολόγηση