Επίθεση ΠΑΣΟΚ για τα αποθεματικά των Ταμείων

Επίθεση ΠΑΣΟΚ για τα αποθεματικά των Ταμείων
Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, με σχετική ανακοίνωσή του, παίρνοντας θέση στην πολιτική αντιπαράθεση σχετικά με αποθεματικά των Ταμείων και απαντώντας στις επικρίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Σακελλαρίδη για το PSI.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα ρευστότητας «αξιοποιώντας» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, θα καταλάβει πόσο άθλιες και ανόητες ήταν και είναι οι συκοφαντίες κατά του PSI, δηλαδή του κουρέματος και της ριζικής αναδιάρθρωσης του χρέους που έγινε το 2012.

Οι ευθύνες των συνδικαλιστικό/κομματικών διοικήσεων των ταμείων που δεν σεβάστηκαν τις υποδείξεις της τότε κυβέρνησης και δεν αποκατέστησαν το χαρτοφυλάκιο των ταμείων μετά το psi ,όπως το έκανε το ΙΚΑ ( που πήγε το χαρτοφυλάκιο του όχι απλώς στο 100% , αλλά στο 130 %), είναι μεγάλες και πρέπει να διερευνηθούν.

Τώρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν είναι η ανεύθυνη αντιπολίτευση που έλεγε ό,τι ήθελε, όπως ήθελε. Τώρα φέρουν τις κυβερνητικές ευθύνες και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τα αποθεματικά των ταμείων, αλλά και για την παρακράτηση κοινοτικών κονδυλίων, όπως αυτά του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αγρότες.

Καλό είναι επίσης να θυμούνται ότι το PSI και η πλήρης εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν το 2012, είναι το μόνο που μπορεί πρακτικά να γίνει για το χρέος , το μείζον θέμα που έχει κάνει κατά το κοινώς λεγόμενο «γαργάρα» η κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη».

Αξιολόγηση