Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον Αλέξη Τσίπρα- "Απών" ο Γ.Βαρουφάκης

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον Αλέξη Τσίπρα- "Απών" ο Γ.Βαρουφάκης
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18:00 η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης τέθηκε το θέμα του χρηματοδοτικού κενού με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας αναμένεται να το θέσει την προσεχή Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής.

Στη σύσκεψη δεν κατάφερε να δώσει το «παρών« ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς βρίσκεται ακόμη σε συνέδριο στη λίμνη Κόμο. Στη συνάντηση πάντως μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε στη σύσκεψη για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών, για τα έσοδα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις συναντήσεις του με τους ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους, κ.κ. Γιουνκέρ και Σουλτς, ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε το οξύ χρηματοδοτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένος να θέσει το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, στη Σύνοδο Κορυφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ