Καμμένος:«Εάν η Ελλάδα εκραγεί, η Ισπανία και η Ιταλία θα είναι επόμενες και έπειτα σε κάποιο σημείο και η Γερμανία»

Καμμένος:«Εάν η Ελλάδα εκραγεί, η Ισπανία και η Ιταλία θα είναι επόμενες και έπειτα σε κάποιο σημείο και η Γερμανία»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εκτιμάει ότι αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες, σύμφωνα με συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Bild.

Στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Bildη συνέντευξη του Π. Καμμένου είναι πρώτο θέμα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει ότι «η γερμανική κυβέρνηση μας κυνγηγάει και κάποιοι θέλουν να μας διώξουν από την ευρωζώνη».

«Εννοείτε τον κ. Σόιμπλε;» ρωτά η Bild και απαντά ο κ. Καμμένος:

«Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε μέρα κάνει δηλώσεις κατά της Ελλάδας. Είναι σαν να κάνει ψυχολογικό πόλεμο και δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών» τονίζει ο κ. Καμμένος και συνεχίζει: «Δεν με πειράζει που ο κ. Σόιμπλε δεν συμπαθεί εμένα ή τον κ. Βαρουφάκη. Αλλά εκλεγήκαμε από τον ελληνικό λαό και στηριζόμαστε από αυτόν. Αυτό σημαίνει η δημοκρατία και πρέπει να γίνει σεβαστό».

«Ο κ. Σόιμπλε δεν πρέπει να κάνει πλάκα με εμάς» υπογραμμίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και προσθέτει: «Οι Ελληνες θυμούνται πολύ καλά ότι ο κ. Σόιμπλε έπρεπε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του γιατί ήταν αναμεμιγμένος σε υπόθεση δωροδοκίας. Αλλά παραμένει υπουργός Οικονομικών! Και όσον αφορά τη διαφθορά είναι σαν το τανγκό: θέλει δύο!».

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, στη συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί σήμερα -Σάββατο- , ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι αν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, την ίδια τύχη πιθανόν θα ακολουθήσουν η Ισπανία και η Ιταλία.
Έπειτα από ενδεχόμενο Grexit θα ακολουθήσουν η Ισπανία και η Ιταλία

«Εάν η Ελλάδα εκραγεί, η Ισπανία και η Ιταλία θα είναι επόμενες και έπειτα σε κάποιο σημείο και η Γερμανία», αναφέρει, σύμφωνα με το Reuters ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας και προσθέτει: «Επομένως πρέπει να βρούμε μια λύση εντός της Ευρωζώνης, αλλά η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι οι Έλληνες να πρέπει να πληρώσουν», αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο απόσπασμα της συνέντευξης.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο διάσωσης αλλά «ένα κούρεμα σαν αυτό που πήρε η Γερμανία το 1953 κατά τη διάσκεψη του Λονδίνου».

Ο υπουργός Άμυνας στη συνέντευξή του αναφέρεται στους πρόσφυγες που έχουν μεταβεί την Ελλάδα, λέγοντας πως η Ευρώπη πρέπει να σκεφτεί το φορτίο που έχει η Ελλάδα ως «χώρα άφιξης μεταναστών». Επίσης, προσθέτει πως η Άνγκελα Μέρκελ και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να κάνουν ένα... τηλέφωνο στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να τον συμβουλεύσουν να τηρεί τις συμφωνίες, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των συνόρων της χώρας μας.

«Η Τουρκία λαμβάνει κονδύλια από την ΕΕ και δεν μπορεί να επιτρέπει σε Σύρους πρόσφυγες να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ελλάδα. Η Τουρκία πρέπει να τηρεί της υποχρεώσεις της, όπως κάνει η Ελλάδα» είπε ο κ. Καμμένος.

Σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο κ. Καμμένος σχολίασε: «Όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αποζημιωθεί για τα εγκλήματα των Ναζί, εκτός από την Ελλάδα. Για εμάς, αυτό αποτελεί μια ιστορική υποχρέωση».

Δείτε ακόμη :Der Spiegel: Να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για το Δίστομο για να μην έχει επιχειρήματα ο Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ