Η σύμβουλος του Βαρουφάκη μιλά για το κλίμα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις.

Η σύμβουλος του Βαρουφάκη μιλά για το κλίμα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις.
Η Έλενα Παναρίτη, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις.

Αναλυτικά περιέγραψε τους εκπροσώπους των Θεσμών που συμμετείχαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Brussels Group στους δημοσιογράφους, η Ελενα Παναρίτη.

Πρόκειται για ένα συνοθύλευμα διαφόρων επαγγελματιών, είπε η κυρία Παναρίτη, περιγράφοντας αναλυτικά πως οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι οι πλέον «σκληροί» και αμετακίνητοι, «στρατιωτικοποιημένοι» όπως είπε, καθώς ξέρουν πολύ καλά τι ζητούν και επιμένουν έως ότου το πάρουν. Κατά την κυρία Παναρίτη, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λειτουργούν ως τραπεζικοί υπάλληλοι και τέλος χαρακτήρισε τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γραφειοκράτες που έχουν στόχο την έκδοση των προϋπολογισμών για τα δάνεια που έχουν να δώσουν.

Πολλές φορές η συμπεριφορά των εκπροσώπων των Θεσμών είναι απαξιωτική είπε ακόμα η κυρία Παναρίτη, σημειώνοντας πως ίσως αυτό να οφείλεται στις πρώτες μέρες της διαπραγμάτευσης, το 2010, όταν οι τεχνοκράτες έβρισκαν τους Έλληνες «αδιάβαστους», κι αυτό είναι κάτι που δεν έχουν ξεχάσει ακόμα.

Τέλος, η κυρία Παναρίτη, προέβλεψε ότι το πλεόνασμα θα κλείσει τελικά το 0,6%, αντί του 1,5%, επισημαίνοντας πως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αναφέροντας ως παράδειγμα τις «κραυγαλέες» περιπτώσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ