Διάβημα της Αθήνας για την επίθεση Σόιμπλε στον Βαρουφάκη

Διάβημα της Αθήνας για την επίθεση Σόιμπλε στον Βαρουφάκη
Το δυσμενές κλίμα στις ελληνογερμανικές σχέσεις αποτυπώθηκε και σε ένα έντονο διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς το αντίστοιχο γερμανικό, με το οποίο η Αθήνα εξέφρασε την αποδοκιμασία της για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε προ ημερών ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Φόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στον Γ. Βαρουφάκη.

Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών εδράζει στην εκτίμηση ότι οι χαρακτηρισμοί του κ. Σόιμπλε για τον κ. Βαρουφάκη ότι είναι «ανόητα αφελής» συνιστούν αντιδεοντολογική συμπεριφορά, συνιστώντας επιβεβλημένη την αντίδραση της Αθήνας.

Τόσο το διάβημα όσο και η ομοβροντία επικριτικών δηλώσεων κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών από μέλη της κυβέρνησης εντάχθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε ένα ενιαίο σχέδιο αντίδρασης, το οποίο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο και, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, στο εξής «καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη».

Χθες, σε συνέντευξή του στο Mega, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, είχε αρνηθεί να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς Σόιμπλε δηλώνοντας πως «δεν πρόκειται να πέσω στην παγίδα των κακών τρόπων».

Αξιολόγηση