Ν.Παππάς: Υποστηρικτής αποτυχημένων πολιτικών ο Σόιμπλε

Ν.Παππάς: Υποστηρικτής αποτυχημένων πολιτικών ο Σόιμπλε
Δριμύ κατηγορώ εξάγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς,κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τονίζοντας ότι «είναι σαφές πως η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση».

Σχολιάζοντας περαιτέρω τις σημερινές δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι «η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους όρους του μνημονίου για να εκταμιευθεί η δόση» ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και, εξωτερικό του του ακροατήριο».

«Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη» κατέληξε στη δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ, προειδοποίησαν τον κ. Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα έχει σπαταλήσει πολύ χρόνο και πως σε σχέση με το προηγούμενο Eurogroup, λίγα πράγματα έχουν γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ