Τροπολογία για υγειονομική κάλυψη εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Τροπολογία για υγειονομική κάλυψη εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη
Την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευαστικής, των ναυπηγείων Ελευσίνας, καθώς και όλων των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ (μηχανικοί, νομικοί και ιατροί) προβλέπει η πρώτη υπουργική τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ώρες στη Βουλή.

Σύμφωνα με το skai.gr η τροπολογία αφορά τους εργαζομένους στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους τα οποία είχαν καλυφθεί από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος χωρίς προϋποθέσεις ημερών ασφάλισης για το διάστημα από 1.3.2009 έως 28.2.2013 και για το διάστημα από 1.3.2013 έως 28.2.2015 εφόσον είχαν συμπληρώσει 50 ημέρες ασφάλισης.

Με την ρύθμιση το Υπουργείο Εργασίας παρατείνει την υγειονομική περίθαλψής τους χωρίς την προϋπόθεση συμπλήρωσης ημερών ασφάλισης λόγω των σοβαρών προβλημάτων υποαπασχόλησης ή ανεργίας που αντιμετωπίζουν με συνέπεια να αδυνατούν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ημερών ασφάλισης. Έτσι, θα μπορούν να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ για παροχές ασθένειας σε είδος.

Για το ίδιο διάστημα (1.3.2015-29.2.2016) και με τις ίδιες προϋποθέσεις παρέχεται κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης σε είδος και για τους ασφαλισμένους του Τομέα Νομικών και του Τομέα Υγειονομικών του ΕΤΑΑ οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα, κατ’ αντιστοιχία με τις προϋποθέσεις με τις οποίες καλύπτονται οι ασφαλισμένοι του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.

Αξιολόγηση