Ρήξη με τους δανειστές ζητά η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη

Ρήξη με τους δανειστές ζητά η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη
Με ένα ιδιαίτερα καυστικό άρθρο στην ιστοσελίδα Iskra.gr, η ​Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη ζητά από την κυβέρνηση την άμεση ρήξη με τους δανειστές.

«Οι δανειστές της χώρας όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά αντίθετα εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, προκειμένου να υποκύψει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το νεο-μνημονιακό πακέτο απορρυθμίσεων. Παράλληλα, απαιτούν σε κάθε περίπτωση να μην ακυρωθούν οι “μεταρρυθμίσεις” - απορρυθμίσεις που προώθησαν και εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβέρνησης των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών προθύμων», αναφέρει το άρθρο στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup και συνεχίζει:

«Την ίδια ώρα, οι “νεοαποικοκράτες” των Βρυξελλών και ο ίδιος ο Σόιμπλε, αναφερόμενοι στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν “μονομερείς ενέργειες”, δηλαδή μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ελληνικό λαό, αξιώνοντας ανάλογες διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά. Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη μετά το Εurogroup, οι οποίες, με την επιφύλαξη ότι απεδόθησαν σωστά, κάνουν λόγο για αποφυγή από την Ελλάδα μονομερών ενεργειών».

Επίσης στο άρθρο τονίζεται πως οι δανειστές ξεκαθάρισαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα, χωρίς συμφωνία επί του συνολικού πακέτου των μεταρρυθμίσεων και χωρίς έναρξη της εφαρμογής του.

Κάνουν λόγο μάλιστα για ασφυκτικές πιέσεις, με στόχο τον εγκλωβισμό της κυβέρνησης, ώστε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους.

«Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ένα σχέδιο χρονοδιαγράμματος που ήρθε στη δημοσιότητα, το οποίο είναι ασφυκτικό και προβλέπει την απόλυτη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και έχει στόχο να εγκλωβίσει την ελληνική κυβέρνηση και να την οδηγήσει στην πλήρη συνθηκολόγηση», αναφέρει το άρθρο.

Αξιολόγηση