Μητσοτάκης: Κακή αλλά και επιλεκτική αριθμητική του κ. Μάρδα

Μητσοτάκης: Κακή αλλά και επιλεκτική αριθμητική του κ. Μάρδα
Στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα απαντά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «διασταλτική ερμηνεία της ανθρωπιστικής κρίσης».

Αναλυτικά, η δήλωση έχει ως εξής:

«Ο υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, ανακοίνωσε ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι της Κυβέρνησης μειώνονται από 1.173 σε 554. Από αυτό με βάση τους υπολογισμούς του θα προκύψει εξοικονόμηση 50.000.000 ευρώ ετησίως.

Αυτό είναι απλώς αδύνατον – εκτός αν οι 619 μετακλητοί που περικόπτονται έπαιρναν 80.775 ευρώ έκαστος ετησίως!

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην κακή αλλά και στην επιλεκτική αριθμητική του Υπουργού. Επιλέγει να μην υπολογίσει πόσο θα στοιχίσουν οι νέες Γενικές Γραμματείες και οι νέες θέσεις αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων που συστήνει η Κυβέρνηση.

Επιλέγει να μην υπολογίσει πόσο θα στοιχίσουν οι απεριόριστοι εθελοντές σύμβουλοι στα γραφεία των υπουργών, των αντιπροέδρων της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού οι οποίοι δεν θα λαμβάνουν μεν μισθό, αλλά θα παίρνουν οδοιπορικά έξοδα.

Προβλέπω δυστυχώς να αναπτύσσεται δευτερογενής αγορά σε αποδείξεις ξενοδοχείων. Ίσως να εντάσσεται κι αυτό στη διασταλτική ερμηνεία της ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς οι σχετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης»!

Αξιολόγηση