Η Μαρίν Λεπέν κατηγορεί την νέα κυβέρνηση για "προδοσία"

Η Μαρίν Λεπέν κατηγορεί την νέα κυβέρνηση για "προδοσία"
Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, ασκεί σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές  του.

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, σε κείμενο που δημοσίευσε στον επίσημο ιστότοπό της, επιχειρεί μια ανάλυση στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που διεξήγαγε η ελληνική κυβέρνηση.

"Η ελληνική συνθηκολόγηση επιβεβαιώνει την ανάλυσή μας για το ευρώ", είναι ο τίτλος του κειμένου της Λεπέν, στο οποίο η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου εξηγεί ότι η ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε την ελληνική κυβέρνηση στην επιλογή είτε να παραμείνει στο ευρώ και να προδώσει γρήγορα της υποσχέσεις για παύση της λιτότητας, είτε να ανακτήσει τη νομισματική ελευθερία αφήνοντας το ευρώ, προκειμένου να μπορέσει να αλλάξει πολιτική.

Η Λεπέν επισημαίνει ότι:"Η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλες επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε το ευρώ και συνεπώς την προδοσία των προεκλογικών υποσχέσεων. Η συνθηκολόγηση απέναντι στην ΕΕ και τη Γερμανία είναι ολοκληρωτική και μπορούμε να στοιχηματίσουμε ότι γρήγορα αυτή η κυβέρνηση θα πέσει στην άβυσσο της αντιδημοφιλίας".

Κατόπιν η Λεπέν επιχειρεί να συνδέσει τα όσα συνέβησαν με την Ελλάδα, με την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η δική της χώρα. "Υπό το πρίσμα του ελληνικού επεισοδίου, οι Γάλλοι θα έχουν πλέον συνειδητοποιήσει τη ριζική ασυμβατότητα μεταξύ του ευρώ και της δημοκρατίας από την μια πλευρά και του ευρώ και της ευημερίας, από την άλλη μεριά", εξηγεί η Λεπέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ