Αύριο η λίστα των μεταρρυθμίσεων στα χέρια των εταίρων

Αύριο η λίστα των μεταρρυθμίσεων στα χέρια των εταίρων
"Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στα λαϊκή εντολή" ανέφεραν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου έγινε διεξοδική ενημέρωση των υπουργών από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με την απόφαση του Eurogroup.

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συμπεριληφθούν στη λίστα δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση και το πακέτο των μεταρρυθμίσεων επικεντρώνεται στις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί και αφορούν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την βελτίωση της δημόσιας διοίκησης.

Για να ισχύσει τελικά η συμφωνία θα πρέπει να πάρει την έγκριση από τους εκπροσώπους των θεσμών την Τρίτη. Θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με τους κ.κ. Λαγκάρντ, Ντράγκι και Μοσκοβισί.

Χθες το βράδυ σε συζήτηση του με τους δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεννόηση με τους εταίρους της. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και τη Δευτέρα θα σταλθεί».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάλι κ. Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ότι "δεν είναι κάτι πολύπλοκο, είναι μια εύκολη διαδικασία".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αξιολόγηση