Χρυσοβελώνη: Θα υπάρξει επωφελής συμφωνία για την Ελλάδα

Χρυσοβελώνη: Θα υπάρξει επωφελής συμφωνία για την Ελλάδα
«Δεν θα κάνουμε πίσω σε οτιδήποτε επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση των Ελλήνων πολιτών» αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση των νομοσχεδίων που έχει εξαγγείλει και κινούνται προς την κατεύθυνση ανακούφισης του ελληνικού λαού.

«Τέλος στην πολιτική, τους στόχους και τις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω διάλυση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού, διότι οι πρώτες μεταρρυθμίσεις, που εξήγγειλε η κυβέρνηση, κινούνται προς την κατεύθυνση της ανακούφισης του ελληνικού λαού. Επομένως, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κάνει πίσω από οτιδήποτε μπορεί να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση των Ελλήνων πολιτών και από οτιδήποτε δεν κινείται στην κατεύθυνση να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων πολιτών» σημειώνει η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων σεσυνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ερώτηση για τη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε:

«Ο κ. Σόιμπλε μάλλον απομονώθηκε, μάλλον πήρε την απάντηση από την Κομισιόν. Βλέπουμε ότι το αίτημα της Ελλάδος παρά το ότι ο Σόιμπλε ήθελε να το απορρίψει ως απαράδεκτο, εισάγεται στο Eurogroup προς συζήτηση.

Πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία επωφελής για την Ελλάδα και σε πλήρη αντιστοίχιση με την εντολή που πήρε η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, για να βάλει τέλος στην πολιτική λιτότητας που διέλυσε τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Η συμφωνία θα έχει την έννοια της παράτασης της δανειακής συμβάσεως και όχι της εφαρμογής του ίδιου προγράμματος, με τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρχουν από την πλευρά μας μονομερείς ενέργειες ή στόχοι και μεταρρυθμίσεις με υπέρογκο δημοσιονομικό κόστος.

Περιμένουμε τη σημερινή εξέλιξη με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά, γιατί, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, η λύση που θα δοθεί για την Ελλάδα θα είναι λύση ευρωπαϊκή και όχι μόνο για την Ελλάδα. Το πρόβλημα δεν είναι αμιγώς ελληνικό... Είμαστε υπέρ μιας ΕΕ, στην οποία τα κράτη-μέλη θα είναι ισότιμα μεταξύ τους. Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τον ρόλο που θέλει να παίξει η Γερμανία».

Αξιολόγηση