Λαφαζάνης: Εξέφρασα την διαφωνία μου για την επιλογή Αβραμόπουλου,δεν είμαι ανθρωποφάγος».

Λαφαζάνης: Εξέφρασα την διαφωνία μου για την επιλογή Αβραμόπουλου,δεν είμαι ανθρωποφάγος».
Επιβεβαίωσε την διαφωνία του για την επιλογή κεντροδεξιού υποψηφίου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Π. Λαφαζάνης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.

«Εγώ διαφώνησα. Δεν είναι μόνο πολιτικό το ζήτημα. Θεωρώ ότι δεν έχει απήχηση στην κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση για το αν εντοπίζει διαφορές μεταξύ των κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και Π. Παυλόπουλου απάντησε «Καμία διαφορά. Εκφράζουν την ίδια πολιτική».

Ο υπουργός που συνοδευόταν από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα ρωτήθηκε και για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Κυριακή και για το αν η δική του παρέμβαση λειτούργησε καταλυτικά για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου που εως εκείνη την ώρα θεωρούταν φαβορί και απάντησε λέγοντας: «Δεν πήγα μόνος μου στο Μέγαρο Μαξίμου με καλέσανε. Εξέφρασα την άποψή μου. Δεν είμαι ανθρωποφάγος».

Πάντως, ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση καταψήφισης του κ. Παυλόπουλου επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις του προέδρου δεν αμφισβητούνται «ιδιαίτερα όταν εκφράζονται δημόσια».

Αναφορικά με το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης σημείωσε πως πρέπει να «δούμε πρώτα τους όρους» ενώ για την επιλογή της κυβέρνησης να φέρει με κατεπείγουσα διαδικασία το πρώτο της νομοσχέδιο εξέφρασε δυσφορία.

Διάλογος Λαφαζάνη – Βενιζέλου για τον κ. Παυλόπουλο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης είχε και ο διάλογος με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο που εκείνη την ώρα περνούσε τυχαία από το σημείο.

- «Παναγιώτη μην ενδίδεις! Γνωρίζω πως πάντα ονειρευόσουν να ψηφίσεις τον Προκόπη Παυλόπουλο» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με περιπαικτικό ύφος.

- «Ναι! Αυτό ονειρευόμουν. Όπως και εσύ» του απάντησε αναλόγως ο υπουργός

- «Δυστυχώς εγώ δεν θα έχω την ευτυχία να ψηφίσω ότι και εσύ» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος
για να σχολιάσει δημοσιογράφος «ευκαιρία είναι να συνασπιστείτε στο «μέτωπο Παυλόπουλου» και να ανταπαντήσει με ανάλογο ειρωνικό ύφος ο κ. Βενιζέλος «Ναι! Στο «μέτωπο της αλλαγής»»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ