«Την Τρίτη η ανακοίνωση για τον ΠτΔ και Τετάρτη η ψηφοφορία στη Βουλή»

«Την Τρίτη η ανακοίνωση για τον ΠτΔ και Τετάρτη η ψηφοφορία στη Βουλή»
Στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινωθεί επίσημα το πρόσωπο που θα προτείνει ο πρωθυπουργός για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας και την Τετάρτη θα γίνει η ψηφοφορία στη βουλή. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε συνεχείς συνομιλίες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με στελέχη της ελληνικής Κυβέρνησης. Μάλιστα, χθες το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση που εξελίσσεται.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης πρόσθεσε ότι ο λαός έστειλε στο χθεσινό συλλαλητήριο ένα ηχηρό μήνυμα από τις πλατείες όλης της χώρας και για μία ακόμα φορά, κατέστησε σαφές ότι η αξιοπρέπειά του είναι αδιαπραγμάτευτη.

«Με τη λαϊκή εντολή στις καρδιές και στο μυαλό μας συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση όπως ακριβώς και την ξεκινήσαμε», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι «είμαστε έτοιμοι για μια αμοιβαία επωφελή λύση, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη».

Αξιολόγηση