Οι τρεις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους

Οι τρεις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους
Τα τρία πράγματα που δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τους εταίρους παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας το πρωί στο Mega.

Οπως είπε δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση αυτό που συμβαίνει μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες αλλά «αλληλοενημέρωση».

Ο υπουργός Επικρατείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί και νέα σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής, εάν την Δευτέρα δεν «κλείσει» ένας συμβιβασμός μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς.

Οι τρεις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης

1. Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, δεν είναι ζήτημα προς διαποραγμάτευση είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως όλα τα μέτρα αυτά είναι απολύτως κοστολογημένα. «Δεν είναι πρόγραμμα σπατάλης ή παροχών, είναι πρόγραμμα που λύνει το πρόβλημα ζωής και θανάτου των πολιτών. Eίναι αδιαπραγμάτευτο, το έχουμε κοστολογήσει και έχουμε αναζητήσει τους πόρους» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Φλαμπουράρης μιλώντας στο Mega.

2. Δεύτερη «κόκκινη γραμμή» είναι ο τερματισμός των πολιτικών λιτότητας, καθώς όπως ανέφερε «δεν μπορεί να συνεχίσουμε πολιτική που αναπαράγει την ύφεση. Ο δεύτερος μεγάλος άξονας της πολιτικής μας είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε πολιτική που αναπαράγει προβλήματα».

3. Ως τρίτο αδιαπραγμάτευτο στόχο της κυβέρνησης, ο κύριος Φλαμπουράρης ανέφερε το ότι «δεν μπορεί να μειωθεί περαιτέρω το εισόδημα των εργαζομένων και να συνεχίσουν να κλείνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Αξιολόγηση