Η Μερκελ συνεχίζει τη «σκληρή» στάση της απέναντι στην Ελλάδα σύμφωνα με τους FT

Η Μερκελ συνεχίζει τη «σκληρή» στάση της απέναντι στην Ελλάδα σύμφωνα με τους FT
Σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα συνεχίζει να κρατάει η  Άγγελα Μέρκελ σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο επικαλείται την χθεσινή δήλωση της Γερμανίδας καγκελάριου ότι δηλαδή «η Αθήνα μπορεί είτε να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις της από το υφιστάμενο πρόγραμμα βοήθειας έως το τέλος του μήνα είτε να ζητήσει την παράταση του προγράμματος πέραν της 28ης Φεβρουαρίου».

Οι πρώτες δημόσιες δηλώσεις της κ. Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, συνεχίζουν να αποκλείουν τον δρόμο που επιθυμεί ο Έλληνας πρωθυπουργός: μία νέα συμφωνία βοήθειας με λιγότερη λιτότητα από το τρέχον πρόγραμμα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι δηλώσεις αυτές, συνεχίζει το δημοσίευμα, αυξάνουν επίσης το διακύβευμα εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα, θέτοντας μία καταληκτική προθεσμία για την Αθήνα να ζητήσει την επέκταση του προγράμματος ή, διαφορετικά, να βρεθεί χωρίς δημοσιονομικό δίχτυ ασφαλείας για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2010.

Αξιολόγηση