Σακελλαρίδης: Η «παράταση» μπλόκαρε το κοινό ανακοινωθέν

Σακελλαρίδης: Η «παράταση» μπλόκαρε το κοινό ανακοινωθέν
Η αναφορά σε «παράταση» του προγράμματος ήταν το στοιχείο εκείνο που εμπόδισε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος μετά τις συνομιλίες στο Eurogroup, όπως επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, o Γ.Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, αλλά ότι προσπαθεί να καταλήξει σε μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους έως τη Δευτέρα.

O κ. Σακελλαρίδης ανέφερε πως το χθεσινό Eurogroup «ήταν ένα άνοιγμα των χαρτιών των δύο πλευρών», διευκρινίζοντας ότι «αν και τους εταίρους δεν μπορείς να τους θεωρήσεις όλους μια πλευρά».

«Δόθηκε η ευκαιρία στην ελληνική πλευρά να αναπτύξει τα επιχειρήματά της και να καλυφθεί ένα κενό, να ανοίξει μια επικοινωνία και να αρχίσει ο διάλογος», προσέθεσε.

Οσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» και πρόσθεσε ότι σήμερα με τη Σύνοδο Κορυφής και τη Δευτέρα στο τακτικό Eurogroup «θα έχουμε μια λύση που θα ανταποκρίνεται στη λαϊκή εντολή».

Διαβάστε επίσης:Παρασκήνιο: Το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος που δεν έγινε ποτέ...

Αξιολόγηση