Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να τερματίσει την αντιπαράθεση

Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να τερματίσει την αντιπαράθεση
Την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας διάσωσης εξέφρασε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι υπάρχει ακόμη χρόνος να δώσει τέλος σε ένα αδιέξοδο για το χρέος με τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Νομίζω ότι μπορούμε εγκαίρως να φτάσουμε σε μια λύση πριν από το τέλος Φεβρουαρίου, εάν η Ελλάδα το θέλει», δήλωσε ο Hans Joerg Schelling του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο ORF. Εάν όχι, «τα πράγματα θα έχουν εισέλθει σε μια κρίση φάση».

«Είμαστε ξανά σε μια κατάσταση τώρα, στην οποία αποσύρονται κεφάλαια από τις ελληνικές τράπεζες. Έχουμε μια κατάσταση όπου συγκεκριμένα ομόλογα ίσως να μην είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν και αυτό ασφαλώς είναι μια κρίσιμη φάση διότι η αντίδραση των αγορών θα είναι τεράστια», δήλωσε.

Απέκλεισε τις προοπτικές η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την ευρωζώνη, δηλώνοντας πως είναι προς το συμφέρον και των δύο να αποφύγουν ένα τέτοιο σενάριο.

«Αλλά εάν δεν υπάρξει μία λύση, τότε πιθανώς θα πρέπει να εκπονηθεί ένα Plan B εγκαίρως, αλλά δεν γνωρίζω να υπάρχει ένα τέτοιο αυτή την στιγμή», τόνισε.

Αξιολόγηση