Τι συζήτησαν Τσίπρας με Γκρούεφσκι

Τι συζήτησαν Τσίπρας με Γκρούεφσκι
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πολιτικών αρχηγών συζητήθηκαν οι πάγιες θέσεις της Ελλάδας στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ και τη σημασία επίλυσής του.

Τονίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε σειρά διπλωματικών επαφών καθώς δέχθηκε διαδοχικά τον πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα κ. Μπεχρούζ και τον Αυστραλό πρέσβη κ. Γκρίφιν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, με τον Ιρανό πρέσβη ο κ. Τσίπρας συζήτησε τις σημαντικές σχέσεις των δύο χωρών και τις προοπτικές τους, τις περιφερειακές εξελίξεις και τη σημασία εξασφάλισης ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Υπογράμμισε, στο πλαίσιο αυτό, και την υποστήριξη της Ελλάδας στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Με τον Αυστραλό πρέσβη ο πρωθυπουργός συζήτησε την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, κυρίως στον οικονομικό τομέα, αλλά και τη σημασία υποστήριξης της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία ως γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την εκλογή του ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών.

Αξιολόγηση