Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή - Τα μεσάνυχτα η ψήφος εμπιστοσύνης

Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή - Τα μεσάνυχτα η ψήφος εμπιστοσύνης
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10 το πρωί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Τον λόγο αναμένεται να λάβουν -μεταξύ άλλων- σήμερα, Τρίτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ.Σαμαράς.

Η συζήτηση θα κλείσει με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει φανερή ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα:

Επικριτικός για την τακτική που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση, αλλά και με αυτοκριτική για τα λάθη που έκανε το κόμμα του παίρνοντας ορισμένα λανθασμένα, όπως είπε μέτρα, που προκάλεσαν αντιδράσεις στους πολίτες με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, εμφανίστηκε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Έκανε λόγο για αόριστες εξαγγελίες της κυβέρνησης, αλλά και για απουσία συγκεκριμένων θέσεων σε ό,τι αφορά σημαντικά στρώματα της κοινωνίας, όπως οι αγρότες.

Ο βουλευτής Λάρισας επανέλαβε την αντίθεσή του για ορισμένα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνησή του από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, κι αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην απελευθέρωση της αγοράς του γάλακτος, εξαιτίας του οποίου, όπως τόνισε, παραιτήθηκε από αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να το καταργήσει.

«Όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία, να ξέρουν ότι θα ξεπεραστούν από τις εξελίξεις και θα τεθούν ολοκληρωτικά στο περιθώριο» είπε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Για τη συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είπε ότι «αυτή η νέα κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί όσους τη στηρίζουν, αλλά και να νιώσει το βάρος ότι σε αυτήν έχουν εναποθέσει το βάρος πολλοί, ακόμη και αυτοί που δεν την ψήφισαν».

Η κ. Τσαρουχά μίλησε όμως και για όσους σήμερα κάνουν δεύτερες σκέψεις. «Οι ηγεσίες οριοθέτησαν επακριβώς τις εθνικές προτεραιότητες. Όσο εύκολο είναι να πάτε σε εκλογές άλλο τόσο εύκολο είναι και για εμάς να αποχωρήσουμε. Ας διαφυλάξουμε όμως αυτό που μας ενώνει. Να το ενδυναμώσουμε ως τη μόνη εθνική ορθή επιλογή» είπε.

Ως προς τον τομέα ευθύνης της, υπογράμμισε την ανάγκη το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης να έχει ουσιαστικό επιτελικό και συντονιστικό ρόλο των φορέων του από τη Φλώρινα μέχρι τον Έβρο, ταυτόχρονα όμως να έχει και τις απαραίτητες πιστώσεις ώστε να αποτελέσει πρότυπο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα την περιφερειακή αποκέντρωση που παραμένει μεγάλο ζητούμενο στη χώρα. Για να λειτουργήσει, όπως τόνισε, ως πυλώνας ανάκαμψης της οικονομίας, για να προωθήσει τις επενδύσεις και να στηρίξει την αγορά στη Β. Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ