Σακελλαρίδης: «Έχουμε το σχέδιο, χρειαζόμαστε να το διαβουλευτούμε»

Σακελλαρίδης: «Έχουμε το σχέδιο, χρειαζόμαστε να το διαβουλευτούμε»
Για την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να χτίσει γέφυρες με την Ευρωζώνη έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι «υπάρχει η βούληση από την Ελλάδα και με πρακτικούς τρόπους να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση».


«Επιστολή Γιούνκερ με την έννοια της επιστολής εγώ δεν ξέρω», είπε ο Σακελλαρίδης, μιλώντας το πρωί στον Σκάι. «Υπάρχει ένα πλαίσιο συζήτησης. Είχαν έλθει οι κ. Βίζερ και Καστέλο και υπό την ιδιότητα τους αυτή λειτούργησαν ως απεσταλμένοι της ΕΕ» πρόσθεσε.

Τόνισε δε ότι «το καλύτερο θα είναι η συμφωνία-γέφυρα να ισχύσει μέχρι τέλος Αυγούστου γιατί υπάρχει το θέμα της πληρωμής των ομόλογων και θέλουμε να είμαστε εντάξει έναντι των πιστωτών μας όπως είπε και ο πρωθυπουργός».

Σε ερώτηση αν η συμφωνία θα λέγεται τεχνική παράταση ή συμφωνία – γέφυρα, απάντησε ότι «εμείς δεν θέλουμε να βαφτίσουμε 'το κρέας ψάρι'. Σημασία έχει το περιεχόμενο που να δίνει μια βαθιά ανάσα στην ελληνική οικονομία».

Η ελληνική κυβέρνηση, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε κάθε τι που θα έχει σχέση με το μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη, «η συμφωνία-γέφυρα είναι μια μεταβατική συμφωνία για να έχουμε το χρόνο να συμφωνήσουμε με του εταίρους σε μια τελική λύση. Έχουμε το σχέδιο. Δεν χρειάζεται να το γράψουμε τέσσερις μήνες. Χρειαζόμαστε να το διαβουλευτούμε.»

«Μόνο η κύρια Μέρκελ ζητά να προηγηθεί η αξιολόγηση. Είδαμε και τον Ολάντ και τον Ρέντσι, αλλά και την Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ανέφερε.

Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και τη διάσταση απόψεων που καταγράφηκε στους κόλπους της κυβέρνησης απάντησε ότι αυτό είναι ζήτημα που θα το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός μαζί με τον κύριο Βαρουφάκη και τον κύριο Δρίτσα.

Για το ταξίδι του κ. Κοτζιά στη Μόσχα είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει αλλάξει ο προσανατολισμός της χώρας προς την ΕΕ ούτε συζητάμε για κάποιο δάνειο. Συζητάμε για την ανάπτυξη τις εξωτερικής πολιτικής και προς άλλες κατευθύνσεις και φιλοδοξούμε
να παίξουμε ένα ρόλο γέφυρας μεταξύ ΕΕ και Μόσχας.

Ο κ. Σακελλαρίδης κάλυψε και το κ. Καμμένο για τα όσα είπε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή (σ.σ ότι «η Ελλάδα δεν θα πέσει στα τέσσερα απέναντι στους εταίρους»). «Ο καθένας έχει και τον τρόπο που εκφράζεται. Δεν ήταν και δήλωση επίσημη, μη τον αδικούμε. Ήταν μια συζήτηση στο καφενείο της Βουλής είπε, αλλά πρόσθεσε ότι «εκφράζει ένα κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην κυβέρνηση».

Αξιολόγηση