Δ. Μάρδας: Χρήση ηλεκτρονικού καταλόγου για διαγωνισμούς κάτω των 60.000 ευρώ

Δ. Μάρδας: Χρήση ηλεκτρονικού καταλόγου για διαγωνισμούς κάτω των 60.000 ευρώ
Νέο πλαίσιο για τους διαγωνισμούς των δήμων για ποσά κάτω των 60.000 ευρώ, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, όπου περιέγραψε την στρατηγική της κυβέρνησης σε ότι αφορά έσοδα και έξοδα.

Ειδικότερα αναφερόμενος ο κ. Μάρδας στα περιθώρια περιορισμού της σπατάλης ανακοίνωσε, σε ότι αφορά στους δήμους, ότι θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για τους διαγωνισμούς κάτω από 60.000 ευρώ και θα γίνει χρήση ηλεκτρονικού καταλόγου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «διαπιστώνεται σπατάλη σε ότι αφορά τα χρήματα που ξοδεύουν οι δήμοι.Ετοιμάζεται διαδικασία για διαγωνισμούς κάτω από 60.000 ευρώ γιατί με βάση αυτούς αγοράζονται προϊόντα σε διπλάσιες τιμές. Θα εφαρμοστεί διαδικασία ηλεκτρονικού καταλόγου.Αν δεν εφαρμόζεται η διαδικασία δεν θα παίρνουν χρήματα από το κράτος.Σε διαγωνισμούς πάνω από 60.000 θα εξεταστούν διαδικασίες για να εξοικονομηθεί η σπατάλη».

Σε ό,τι αφορά τα μισθολογικά στο Δημόσιο θα γίνει επανεξέταση του πλαισίου, όπως ανέφερε ο κ. Μάρδας. «Θα δούμε τα είκοσι μισθολόγια που υπάρχουν και θα προσπαθήσουμε να άρουμε τις αδικίες που υπάρχουν».

Αξιολόγηση