Τσίπρας:"Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών, έχει τη δική της φωνή".

Τσίπρας:"Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών, έχει τη δική της φωνή".
" Τέλος θα βάλει η νέα κυβέρνηση στην τρόικα και τις πολιτικές της" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΚΟ του κομμάτος.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η νέα κυβέρνηση θα παρουσιάσει έναν δικό της οδικό χάρτη για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και τόνισε πως "Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών, έχει τη δική της φωνή και διαπραγματευτική ισχύ".

"Σκεφτόμαστε να πρωτοτυπήσουμε και να εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία δεσμευθήκαμε" επανέλαβε ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για καθήκον και χρέος να μην επιτρέψουμε οι πολίτες να εξαπατηθούν ξανά.

Είμαστε κυρίαρχη χώρα, έχουμε δημοκρατία, έχουμε μια συμφωνία με το λαό μας και θα την τιμήσουμε. Η ελληνικη κυβέρνηση δεν απειλεί καμία ισορροπία στην Ευρώπη, δεν είναι απειλή αλλά ελπίδα για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη ώστε ή να αλλάξει δημοκρατικά ή να κινδυνεύσει να μη συνεχίσει να υπάρχει, επισήμανε στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση εκπροσωπεί και προπαγανδίζει παντού στην Ευρώπη τις αξίες που έγιναν πρώτη ύλη για τη δημιουργία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Νιώθουμε περήφανοι όχι μόνο για τη δικαίωση των αγώνων, αλλά και γιατί στις 26 Γενάρη οι πολίτες ανάσαναν, γέμισαν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Επέστρεψε η αξιοπρέπεια και η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι "η νέα κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον δικό της οδικό άξονα για έξοδο από την κρίση, θα έχει τη δική της φωνή, το δικό της πρόγραμμα".

Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση θα κάνει πράξη αυτό που επιβάλλουν η Ιστορία και οι παραδόσεις του τόπου, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα "δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών. Η Ελλάδα έχει πλέον τη δική της διαπραγματευτική ισχύ".Μέσα σε μία εβδομάδα η νέα κυβέρνηση κατάφερε να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης στην Ευρώπη και να γίνει σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε επιστροφή στη σταθερότητα και πραγματικές μεταρρυθμίσεις και όχι απορρυθμίσεις και βαρβαρότητα, με στόχο να μπει τέλος στην ανθρωπιστική κρίση, αλλά και περισσότερο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.

"Ο ελληνικός λαός έζησε έναν εφιάλτη. Χάθηκε το 25% του εισοδήματός του και 2,5 εκατ. συμπολίτες μας φτωχοποιήθηκαν, ενώ 200.000 νέοι ξενιτεύτηκαν. Καμία κυβέρνηση δεν θα μπορύσε να κρατηθεί με αυτά τα αποτελέσματα, αλλά στην Ελλάδα κρατήθηκε για 4,5 χρόνια. Και υπάρχει ακόμη μια κάστα εντός και εκτός Ελλάδας που παρακαλά αυτός ο λαός να παραμείνει το πειραμοτόζωο για να εφαρμοστεί στο διηνεκές η βαρβαρότητα" συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

"Μέσα σε λίγες μόνο ώρες επισκεφτήκαμε τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δύο αρχηγούς κρατών, όχι με στόχο να δημιουργήσουμε ρήγματα.Ξεκινήσαμε ένα μαραθώνιο συναντήσεων και διαβουλεύσεων στην Ευρώπη, έχοντας στόχο και σχέδιο, παρουσιάζοντας το εναλλακτικό σχέδιο της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση. Μέσα σε μία εβδομάδα, κερδίσαμε συμμάχους και συμμαχίες που δεν κερδήθηκαν για πέντε χρόνια.Σήμερα κανείς δεν μιλά πια για την τρόικα και τα μέιλ της.Μας ζητούν να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας.Θα σεβαστούμε τους κανόνες, αλλά απαιτούμε από τους εταίρους μας να σεβαστούν τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα.Η λιτότητα δεν αποτελεί ιδρυτικό κανόνα της ΕΕ" είπε ο πρωθυπουργός.


Διαβάστε επίσης:"Μοσκοβισί: Θα συνεργαστούν τα κράτη-μέλη με την Ελλάδα αρκεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ