Η Μέρκελ...αποφεύγει την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Η Μέρκελ...αποφεύγει την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποφεύγει μια διμερή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα για να μην έρθουν σε ευθεία ρήξη μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο γερμανική κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Γερμανίδα καγκελάριος τρέφει αμφιβολίες για το κατά πόσον ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του περί αύξησης των κρατικών εσόδων μέσω πάταξης της διαφθοράς και αύξησης της φορολόγησης.Στο πλαίσιο αυτό, κατά την ίδια πηγή, η κ. Μέρκελ δε διαβλέπει μεγάλα περιθώρια διαπραγματευτικών ελιγμών έναντι της Ελλάδας για να διασφαλιστεί η παροχή περαιτέρω βοήθειας προς τη χώρα μας.

Κατά τις επόμενες ημέρες ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι στη Ρώμη, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις Βρυξέλλες, και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

Έως τώρα δεν υπάρχει καμία πληροφορία έστω για επαφή μεταξύ του νέου Έλληνα πρωθυπουργού και της κ. Μέρκελ, παρά το γεγονός ότι οι δυο ηγέτες θα συναντηθούν ούτως ή άλλως κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στις 12 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Αξιολόγηση