Επίσκεψη στην Αθήνα την Πέμπτη ο Σουλτς και την Παρασκευή ο Ντάισελμπλουμ

Επίσκεψη στην Αθήνα την Πέμπτη ο Σουλτς και την Παρασκευή ο Ντάισελμπλουμ
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο πρόεδρος του Eurogroup θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, για να ξεκινήσουν τις πρώτες διερευνητικές επαφές με την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελληνων.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και ώρα 15:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Προσβλέπω στη στενή συνεργασία με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα» τόνισε, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του για την «ιστορική νίκη» του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Πρόκειται για κορυφαία αλλαγή στην Ελλάδα που θα έχει αντίκτυπο στην Ευρώπη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σουλτς και σημειώνει ότι ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας έλεγε κατά την προεκλογική περίοδο ότι σκοπεύει να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με το μνημόνιο και με την τρόικα.

«Προσβλέπουμε να τα συζητήσουμε μαζί του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μ. Σουλτς, προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ανοιχτό σε κάθε συζήτηση.

Σημειώνει, ωστόσο ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να βασιστούν σε αμοιβαίο σεβασμό και σε εμπιστοσύνη και υπογραμμίζει ότι θα είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στις συμφωνίες που έγιναν για να σταθεροποιηθεί η χώρα και η ΕΕ.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ιστορική χαρακτήρισε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προανήγγειλε την επίσκεψή του στην Αθήνα τις προσεχείς μέρες, αμέσως πριν, δηλαδή, τη συνάντησή του με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Επιβεβαιώθηκε το ραντεβού τουΝτάισελμπλουμ

Η εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ θα έρθει την Παρασκευή στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας.

Χθες, Δευτέρα, ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί υπουργός Οικονομικών στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη σύσκεψη του Eurogroup, ερωτηθείς εάν η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα πριν το τέλος του Φεβρουαρίου, ο Ολλανδός υπουργός απάντησε πως δεν το γνωρίζει.

Ο κ. Τσίπρας έχει προσκληθεί να επισκεφθεί επίσης το Παρίσι και τις Βρυξέλλες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 12ης Φεβρουαρίου.

Αξιολόγηση