Νέος υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης

Νέος υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης
​Μόνος του αποκάλυψε ο Γιάννης Βαρουφάκης ότι μέσα στην ημέρα θα ορκιστεί υπουργός Οικονομικών!

Σύμφωνα με το Reuters ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας σε ιρλανδικό ραδιόφωνο δήλωσε ότι ως νέος υπουργός Οικονομικών δε θα ψάξει λύση που να είναι καλή για την Ελλάδα και κακή για τους Ιρλανδούς, τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Ακόμα, κ. Βαρουφάκης, είναι αποφασισμένος να διατηρήσει την ιδιότητα του blogger και του παρεμβατικού οικονομικού αρθρογράφου παράλληλα με την ιδιότητα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, όπως ο ίδiος έγραψε στο προσωπικό του blog.

Ο γνωστός καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών λίγες ώρες πριν ορκιστεί υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως δεν θα διακόψει να παρεμβαίνει δημόσια μέσω του blog του, ακόμη και εάν αυτό θεωρείται από κάποιους ως μη ορθρό.

Ο ίδιος αποσαφηνίζει πως οι αναρτήσεις στο blog του θα γίνουν πιο σπάνιες και πιο σύντομες, αλλά ταυτόχρονα πιο «ζουμερές».

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει πως για να αναβιώσει η ελπίδα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το ζοφερό παρελθόν και ότι διατηρώντας μέσω του blog του «ανοιχτή γραμμή με τον έξω κόσμο» μπορεί αυτό να είναι ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Αξιολόγηση