Ποια είναι τα «φαβορί» της νέας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Ποια είναι τα «φαβορί» της νέας Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, θα μεταβεί στις 15:30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας όπου θα του ανακοινώσει ότι έχει τη στήριξη του Πάνου Καμμένου για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση. Ο Αλ. Τσίπρας θα ορκιστεί στις 16:00 και αναμένεται να ανακοινώσει όλα τα ονόματα που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή του, ενώ το απόγευμα ή το πρωί της Τρίτης θα γίνει η ορκωμοσία των νέων υπουργών.

Σημαντικό ρόλο θα έχει ο Γιάννης Δραγασάκης, από την θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του γενικού συντονιστή επί των οικονομικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος θα συμμετέχει στην κυβέρνηση από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας ή του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Δεν αποκλείεται οι ΑΝΕΛ να έχουν παρουσία και σε άλλα υπουργεία από θέσεις υφυπουργών.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών ενδέχεται να είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης, με αναπληρωτή, αρμόδιο για τα έσοδα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ στην ομάδα διαπραγμάτευσης εκτιμάται ότι θα μπει η Ράνια Αντωνοπούλου.

Στο υπερ -υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί ο κ. Σταθάκης, ενώ για το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται ότι γίνονται καραμπόλες με επικρατέστερο τον Πάνο Σκουρλέτη, καθώς ο Δημήτρης Παπαδημούλης θέλει να μείνει στην Ευρώπη.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο Θανάσης Καρτερός και στο Επικρατείας ο Νίκος Παππάς. Στο υπουργείο Εξωτερικών εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί ο Ν. Κοτζιάς, ενώ στο υπουργείο Άμυνας ο Θοδωρής Δρίτσας.

Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να αναλάβει ο Δημήτρης Στρατούλης.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Σταύρου Κοντονή, ενώ ο Ν. Βούτσης θα είναι πιθανότατα ο νέος Πρόεδρος της Βουλής.

Για το υπουργείο Πολιτισμού έντονη είναι η φημολογία περί ανάθεσής του στον Κ. Τσουκαλά.

Τέλος για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Π. Κουρουμπλή.

Αξιολόγηση