Πού ψήφισαν και τι δηλώσεις έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί;

Πού ψήφισαν και τι δηλώσεις έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί;
Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας στέλνοντας ο καθένας τα δικά του μηνύματα προς τους ψηφοφόρους για την κρισιμότητα της επιλογής τους στην κάλπη.

Αντώνης Σαμαράς

Στο εκλογικό τμήμα της Πύλου προσήλθε το πρωί της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο κ. Σαμαράς αφού ψήφισε έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα αποφασίζουμε, αν θα πάμε μπροστά με ασφάλεια ή αν θα πάμε σε περιπέτειες. Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός που δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω, ότι κανένας δεν θα διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Θα νικήσουμε».

Αλέξης Τσίρπας

Σε σχολείο στην Κυψέλη ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σημείο επικρατούσε πανικός, καθώς ελληνικά και ξένα μέσα είχαν κατακλύσει το χώρο.

Αμέσως μετά ο κ.Τσίπρας δήλωσε:

«Θέλω να επισημάνω ότι σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα το βήμα για τον τερματισμό του φόβου και την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στη χώρα μας. Το δίλημμα σήμερα είναι πιο καθαρό από ποτέ άλλοτε.

Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η Τρόικα, για να υλοποιηθούν οι πολιτικές του κ. Σαμαρά ή αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό. Είμαι αισιόδοξος, είναι μία ιστορική ημέρα».

Ευάγγελος Βενιζέλος

«Ο ελληνικός λαός να κάνει επιλογές που θα τον οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο και όχι σε κάτι χειρότερο, γι αυτόν και τα παιδιά του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ψήφισε στο 2ο Εκλογικό Τμήμα, στο σχολικό συγκρότημα «Σκεπάρνη» στους Αμπελόκηπους.

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος Χρόνης Μακρίδης, υποψήφιοι βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Μικρή ομάδα μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ φώναζαν συνθήματα.

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Να πάμε να ψηφίσουμε, όλοι με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα η οποία θα είναι δύσκολη για τον λαό μας και με τη νέα κυβέρνηση γιατί θα είναι παρόντα όλα τα μνημόνια διαρκείας, η ΕΕ, οι εφαρμοστικοί νόμοι, όλη η αντιλαϊκή πολιτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα και θα υλοποιείται από δω και πέρα» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας.

«Να ενισχύσουμε την μοναδική πραγματική δύναμη, σίγουρη εγγύηση, δύναμη αγωνιστικής ελπίδας που θα βρίσκεται στο πλάι του λαού μας και την επόμενη μέρα, από τη θέση της δυναμικής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης για να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Σημειώνεται ότι το 4ο Λύκειο Καλλιθέας, φέρει την επωνυμία «Νίκος Μπελογιάννης» και στεγάζεται εκεί που βρίσκονταν οι φυλακές Καλλιθέας και στις οποίες ήταν κρατούμενος, πριν την εκτέλεσή του στις 30 Μαρτίου 1952, ο Νίκος Μπελογιάννης.

Πάνος Καμμένος

«Μήνυμα ελπίδας» έστειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από τη Νίσυρο, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στο 138-ο εκλογικό τμήμα (Παλαιά Κοινότητα Νικιών Νισύρου).

«Σήμερα από εδώ, από τη Νίσυρο, από τα Δωδεκάνησα, από τα Νικιά, στέλνουμε ένα μήνυμα ελπίδας. Είναι μια μέρα Δημοκρατίας, μια μέρα σημαδιακή για την ιστορία της Ελλάδας. Μια μέρα που ο ελληνικός λαός αποφασίζει την επαναπόκτηση της εθνικής κυριαρχίας, τη Δημοκρατία και την αποκατάσταση του Συντάγματος. Δεν υπάρχει πια μια Ελλάδα που θα διοικείται με e-mail» τόνισε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε ρυθμιστές και είμαστε. Από αύριο θα είμαστε οι εγγυητές για μια πορεία της χώρας, όπου οι όλοι οι Έλληνες θα είμαστε ενωμένοι. Τελείωσαν η τρομοκρατία και οι θεωρίες των δύο άκρων. Αγκαλιασμένοι οι Έλληνες θα ενώσουμε τις ψυχές μας, τις δυνάμεις μας και θα υπερασπιστούμε το έθνος μας. Όταν απελευθερωθούμε έχουμε τη δυνατότητα να ξανατσακωθούμε».

Φώτης Κουβέλης-Νίκος Χρυσόγελος

Σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι ψήφισαν μαζί οι Φώτης Κουβέλης και Νίκος Χρυσόγελος.

Αμέσως μετά ο κ. Κουβέλης δήλωσε: «Οι πολίτες με την ψήφο τους πρέπει να δώσουν εντολή η Ελλάδα να πορευθεί μπροστά με την κοινωνία όρθια. Ο τόπος να φύγει από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται».

Ενώ ο κ. Χρυσόγελος επεσήμανε: «Συμμετέχουμε στην αλλαγή πολιτικής και της αλλαγή της κυβέρνησης με ρεαλιστικές λύσεις για ανεργία, οικονομία, φτώχεια. Είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε μία προγραμματική συμφωνία. Δεν αρκεί όμως να συμμετέχουμε σε μία κυβέρνηση. Σημαντικό είναι, να υπάρχει όμως και μια συμφωνία με την κοινωνία. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τη χώρα με όραμα και σχέδιο».

Γιώργος Παπανδρέου

Στο 320-ό εκλογικό τμήμα- Γυμνάσιο της Νέας Ερυθραίας, ψήφισε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών- Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου. Εξερχόμενος δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, να αλλάξουμε πραγματικά την Ελλάδα, να την απαλλάξουμε από βάρη και από ένα πελατειακό κατεστημένο που μας κρατά εξαρτημένους.

»Αρκεί να υπάρχει η βούληση για συνεννοήσεις και για συνεργασίες. Αρκεί, εμείς οι Έλληνες, να φτιάξουμε το δικό μας ελληνικό σχέδιο για βαθιές αλλαγές. Αρκεί η διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους και το ελληνικό σχέδιο για τις βαθιές αλλαγές να έχει τελικά και την υπογραφή και του ελληνικού λαού. Άμεσα με δημοψήφισμα. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αυτό πρεσβεύει. Και με ισχυρή φωνή στη Βουλή, αυτό εγγυάται».

Σταύρος Θεοδωράκης

Στο πρώτο Γυμνάσιο Χανίων άσκησε το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Αμέσως μετά δήλωσε:

«Η χώρα από ό,τι φαίνεται αποφασίζει να αλλάξει το πρώτο κόμμα. Να τιμωρήσει αυτούς που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία αυτή η αλλαγή να γίνει στη σωστή κατεύθυνση. Να ψηφίσουμε αυτούς που έχουν γνώση και θάρρος και το έχουν αποδείξει. Και να μην δώσουμε χώρο στους τσαμπουκάδες και αυτούς που δεν σέβονται τη δημοκρατία. Να μην μπούμε σε περιπέτειες. Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσομε τη χώρα».

Αξιολόγηση