Μήνυμα από Τσίπρα: «Σήμερα αποφασίζουμε ανάμεσα στην τρόικα και στην αξιοπρέπεια»

Μήνυμα από Τσίπρα: «Σήμερα αποφασίζουμε ανάμεσα στην τρόικα και στην αξιοπρέπεια»
Το εκλογικό του δικαίωμα στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στο εκλογικό τμήμα είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος, ενώ ιδιαίτερα έντονη είναι η παρουσία δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο.


«Σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει αυτό το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας, τον τερματισμό του φόβου και την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στη χώρα» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις αφού ψήφισε ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα για τα μέτρα που έχει αποφασίσει ο κ. Σαμαράς ή αν από αύριο η χώρα θα διεκδικήσει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση την επιστροφή στην εξιοπρέπεια», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για πρώτη φορά μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έκανε δήλωση και στα αγγλικά, καθώς είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο και από ξένους δημοσιογράφους στο εκλογικό κέντρο που ψήφισε.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τσίπρα:

«Κατ' αρχήν θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη σε όλα τα ΜME, στους δημοσιογράφους διότι είναι πρωτοφανές το ενδιαφέρον και αντιλαμβάνομαι ότι όλοι θέλετε να έχετε μια δήλωση, να καταγράψετε μια στιγμή που όλοι πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ιστορική.

Θέλω, όμως, να επισημάνω ότι σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα αυτό το βήμα που έχει απομείνει, το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας, τον τερματισμό του φόβου, την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στον τόπο μας.

Τώρα η ευθύνη ανήκει σε όλους και όλες, όσοι θα προσέλθουν στην κάλπη.

Το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πιο καθαρό από ποτέ άλλοτε.

Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα έρθει επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά, για περεταίρω μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς, για αυξήσεις στους φόρους, για απελευθέρωση πλειστηριασμών, για συνέχεια δηλαδή μιας αποτυχημένης και καταστροφικής πολιτικής λιτότητας δίχως τέλος ή αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη, όλα όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό, μια ζωή με αξιοπρέπεια, με κοινωνική συνοχή.

Αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση να επανενταχθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Είμαι αισιόδοξος. Σήμερα θα είναι μια ιστορική μέρα. Ο λαός μας θα ολοκληρώσει αυτό το βήμα και η αξιοπρέπεια θα επιστρέψει.»

Αξιολόγηση